Glasdörr: Nokia, Yahoo, AOL bland topp 25 företag med bäst balans mellan arbete och privatliv

Online jobb gemenskap glasdörr har släppt sin tredje årliga Top 25 företag för balans i livet rapport, och 16 tech företag knäcka listan.

Däremot kan resultatet överraska dig. Silicon Valley jättar som Google och Facebook är tänkt att ha ett rykte av att vara älskad av sina anställdas tack till alla som gratis mat, skyttlar att arbeta, tema parkliknande campus och vem vet vad.

Ändå ingen av dem är någonstans att ses på denna rapport.

; Glasdörr: Google rankad topp företag med bästa affärsutsikter, glasdörr statistik avslöjar Yahoo anställda känslor om vd Mayer

Istället läser diagrammet mer som en lista över tech företag som försöker göra återkomster – särskilt Nokia, AOL och Yahoo.

Yahoo är en särskilt nyfiken fall med tanke på dess historia under det senaste året. VD Marissa Mayer har haft vissa upp- och nedgångar i ögonen på några av hennes anställda under det senaste året.

Medan verkligen de nya iPhone och Android smartphones tillsammans med, fri mat på campus, har behagade några, andra var upprörda, när hon skär arbete-from-home alternativ.

Ändå finns det alltid devisen att man aldrig riktigt vet vad som händer hemma, och kanske det kan tillämpas här.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

För referens, är glasdörr rapport helt baserad på feedback anställd från det gångna året. Kvalitet, måste företagen ha åtminstone 50 arbete och privatliv betyg på glasdörr inom det senaste året och åtminstone 10 år tidigare.

På en femgradig skala med 1,0 är “mycket missnöjd” och 5.0 är “mycket nöjd” glasdörr uppgifter pekade mot en genomsnittlig yrkesliv betyget 3,2 hittills under 2013.

Tech gjorde ta de två översta platserna med SAS Institute nummer ett med en balans mellan yrkesliv betyget 4,5, följt av National Instruments med en rating på 4,3.

Här är hela listan över topp 25

Kartbilden via Glasdörr

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer