Gelsinger: USA: s politik påverkar högteknologiföretag står i Asien

SAN FRANCISCO – åtgärder och politik som genomförs av den amerikanska regeringen påverka hur asiatiska länder visa amerikanska teknikföretag, vilket gör det svårare för leverantörer att göra affärer i dessa snabbväxande marknader.

Offentliga moln inte för de flesta företag

I en intervju med webbplatsen Asien på säljarens årliga konferens VMworld denna vecka, VMware vd Pat Gelsinger sade att det var viktigt för teknikföretag såsom virtualizaton säljaren att vara respekt för de länder där de är verksamma.

Han sade social politiska spänningar mellan länder var komplexa frågor och han var inte en expert på politik – “my name is Gelsinger, inte Kissinger”, quipped han. Däremot konstaterade han att politik som gjorts av den amerikanska regeringen kommer att påverka rykte amerikanska teknikföretag på utländska marknader som de i Asien.

[Kina och andra marknader i regionen] kommer att titta på de åtgärder som den amerikanska regeringen samt amerikanska teknikföretag, och frågar, “Är du verkligen arbetar i intresse av dina aktieägare, eller som en skattning av den amerikanska regeringen”, “sade han.” så våra åtgärder måste vara mycket hänsynsfull i det avseendet … Uppenbarligen som ett amerikanskt företag, jag oroa dig för dessa saker.

Och medan den amerikanska regeringen måste göra politik inom utbildning, teknik och så vidare, Gelsinger sade han måste också kunna fungera för VMware aktieägare och vara respektfull av företagets snabbast växande marknaderna i Asien, inklusive Kina.

Det; regionen Asia-Pacific bidrar med cirka 20 procent, av VMwares totala intäkter och är företagets snabbast växande, klocka 40 procent från år till år tillväxt, dess andra kvartalet intäkter, som drabbade US $ 1,24 miljarder dollar.

“Det är oerhört viktigt för oss att inse vad … våra handlingar och affärsbeteende och politiska beslut ser ut, från linserna av företag och regeringar i dessa länder där vi försöker att delta”, säger Gelsinger.

Frågade sedan om detta innebar att han inte godkänner den, US. regeringens agerande, som involverar kinesiska IT-företag Huawei och ZTE, sade han att han inte har all information för att göra en korrekt bedömning, men noterade: “Allt jag vet är, pojke, bara gör det oss att göra affärer hårdare.

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

I en separat intervju med webbplatsen, Andrew M. Dutton, VMwares senior vice president och general manager för Asia Pacific och Japan, uppmanade också behovet av att diskutera och ta upp frågor som Edward Snowden uppenbarelse den, US. National Security Agency (NSA) hade spionerat på andra länder, och organ.

Dessa händelser kan skaka en organisations förtroende för ny teknik såsom offentliga molntjänster, och bör diskuteras tidigt så nödvändiga lagar kan fånga upp med ny teknik, sade Dutton.

Under intervjun Gelsinger utarbetade också på hans tro att den offentliga molnmodell inte skulle fånga på bland de flesta företag. I en paneldiskussion på konferensen tidigare i veckan, han hade, avskedade suggestions företag bör gå 100 procent på molnet, från get-go.

Han förklarade att den här modellen helt enkelt inte kunde tillgodose behoven hos organisationer i starkt reglerade företag som har “riktiga SLA (servicenivåavtal), riktiga premiss krav, krav verklig styrning”.

Han sade kunder att föra data tillbaka i egen regi efter otillfredsställande upplevelse med sina ursprungliga offentliga moln inköp och tillade att detta pekade på hybridmoln som bättre affärsmodell och anledningen till VMware satsade på sin nya vCloud Hybrid molntjänst.

På frågan om detta innebar startups och mindre företag skulle aldrig vara VMwares molnkunder Gelsinger berättade webbplats företag som behövs för att skala så småningom skulle flytta från allmänheten att hybridmoln.

Han pekade på Zynga som ett exempel på en start som körde allt på Amazon Web Services, men så småningom tog allt tillbaka sin egen på plats arkitektur. “Det var inte för att de ville köra datacenter. De tog det tillbaka eftersom ekonomi och skala och SLA inte fungerade”, konstaterade han.

Han tillade att VMware, med tiden, kommer att se till expanderar dess molnerbjudande till att omfatta utvecklaren bransch, men för nu, är det inriktat på företagets kommersiella kunder.

Eileen Yu av webbplatsen Asien rapporterade från VMworld i San Francisco på inbjudan av VMware.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott