Ford kranar spelare att förändra framtiden för stads-

Skärmdump via hemsidan

Ford anser gaming community kunde håller nyckeln till att utveckla innovativa stads- lösningar för våra framtida resor.

På torsdag, under Gamescom konferens i Köln, Tyskland, meddelade biltillverkaren planerar att tag-team med Köln Game Lab i arbetet med att locka spelentusiaster för att skapa online-spel som tar itu med verkliga reseproblem.

Ford Smart Mobility Game Challenge “uppmuntra utvecklare att vända utmaningen att integrera olika transportsätt inom en stad i roliga och engagerande online-spel,” vilket ger både underhållning och kan resultera i lösningar som kan genomföras i våra städer.

Spelifiering har visat sig vara ett effektivt sätt att lösa verkliga problem på många områden. De lärdomar från Ford Smart Mobility Game Challenge kan leda till innovativa lösningar och nya sätt att integrera stadstrafiken, med sammanhållen från dörr till dörr resor.

Till exempel skulle de spel som utvecklats belöna deltagande pendlare för framgångsrika resor, baserat på kriterier såsom tids tas, kostnad, komfort och bekvämlighet. De kan också utnyttja personuppgifter och teknik, inklusive smarta telefoner och klockor, “Ford säger.

Våra städer blir mer koncentrerad som tiden bär på. Detta i sin tur leder till mer överbelastade vägar och stress på infrastruktur kollektivtrafik som tvingas att klara trafiken det byggdes inte ursprungligen för att stödja.

För att minska dessa problem, som ett exempel, Ford säger pendlare kan få belöningar för promenader eller cykling i bra väder, och bil-delningstjänster kan främjas.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Dessutom, om pendlarna är medvetna om och uppmuntras att använda underutnyttjade linjer kan trängsel i stadsområden lättas.

Det kanske inte översyn vår stad transport på ett avgörande sätt, men varje liten hjälper.

Enligt en undersökning som Ford, i en undersökning av 5500 pendlare i Europa, de flesta människor sade att de finner sin resa att arbeta mer stressande än deras faktiska jobb. Utvecklare uppmanas därför att hålla detta i åtanke när man utformar sina spelbaserade lösningar.

En panel kommer att välja fem finalister och vinnande utvecklare lag får 10.000 € samt möjlighet att visa upp sitt arbete på Mobile World Congress 2016 i Barcelona.

Hur komma åt Wi-Fi anonymt från miles away, Hammertoss: Ryska hackare rikta molnet, Twitter, GitHub i malware spridning, Komma fysisk: A $ 10 enhet för att klona RFID snabbtangenter på språng, Amazon drömmar om drönare endast luftrum, Army exoskelett utbilda soldater för att skjuta, Hornet Tor alternativ för höghastighets anonym surfning avslöjade

Topp 5 säkerhetsrutiner i vistas säker på nätet: Från experter, Essential iPad, iPhone Apps för affärsresor, Måste-ha iOS, Android nyttoprogram, Safari webbläsartillägg du inte visste att du behövde

“Spel är utformade för att underhålla, men för utvecklarna är det en allvarlig sak som kräver skarpsinniga problemlösning förmågor samt kreativitet – exakt de egenskaper som krävs för att ta itu med utmaningen att integrera befintliga transportsystem,” Björn Bartholdy, professor för mediedesign och co-director i Köln Game Lab sade.

“Vi är glada över att samarbeta med Ford att sätta talanger och kunnande gaming community till stor nytta med Ford Smart Mobility Game Challenge.”

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Läs vidare: Top Picks

i bilder

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik