FBI “täckt” kinesiska hacka på amerikanska vädersystem

Kinesiska hackare har lyckats bryta sig in i amerikanska vädersystem och störa satellitsändningar, vilket leder till US Rep. Frank Wolf skällde US National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) för att täcka upp händelsen.

Fyra webbplatser som tillhör NOAA påstods brutit sig in genom cyberbrottslingar från Kina i oktober 2014 som rapporterats av Washington Post. Hacka, hävdas, orsakas inte bara störningar i satellit-flöden som genomväderdata och uppmärksammade webbplatser, men tvingades den amerikanska federala byrån att stänga tjänster – för att stoppa cyberbrottslingar innan de orsakade ytterligare skador.

NOAA satellit data används för att generera vädermodeller, förutsäga och planera för naturkatastrofer, och utfärda varningar och rådgivning över hela världen.

Publikationen säger att i oktober, var National Ice Center tas offline i över en vecka, och satellitbaserade väderdata var också tillgänglig – som är avgörande för applikationer inom katastrofplanering, sjöfart och luftfart, för att bara nämna några.

Vid den tiden, amerikanska tjänstemän sade den tillfälliga stängningen berodde på “oplanerat underhåll.”

FBI: s chef tror att kinesiska hackare är inte så subtila, men är fortfarande produktiv nog att bryta sig in i nätverk och gå ut med varorna – kostar amerikanska företag miljarder varje år.

Tre tjänstemän bekanta med attacken sade tjänstemän inte anmäla lämpliga myndigheter vid tidpunkten för intrånget. Men NOAA talesman Scott Smullen erkände hacka den här veckan, säger “incidenter började omedelbart.”

Medan system är nu i full drift, bekräftade NOAA till kongressledamoten Frank Wolf att Kina låg bakom attacken. Wolf berättade Post “NOAA sa att det var ett hack och det var Kina,” och skällde byrån för “vilseledande den amerikanska allmänheten” genom att inte avslöja intrång transparent. Det återstår dock okänt om sekretessbelagda och känslig information nås eller stulen. Dessutom Wolf berättade publikationen

Apple Betala rival CurrentC hackat, FBI Regi: Mobile kryptering kan leda oss till “mycket mörk plats, FBI chefen jämför kinesiska hackare till” berusade inbrottstjuvar, Hackare infiltrera Vita huset nätverk, Teen hackare laddade med att stjäla $ 100 miljoner dollar i armén, Microsoft tech; Enterprise nätverkssäkerhet tar baksätet till hastighet: McAfee, militära hemligheter stöld hacka spår leder till Ryssland, Facebook fördubblar reklam bug bounty

De hade en skyldighet att tala sanning. De täckte upp.

På måndag, hackare brutit US Postal Service nätverk, vilket leder till data från över 800.000 anställda komprometteras. Även regeringstjänstemän inte har kommenterat vem som var ansvarig, är hackare som är förknippade med den kinesiska regeringen tros vara fel.

Läs vidare: I en värld av säkerhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund