Facebook hit med $ 33 “Sponsrade Stories” rättegång i Brasilien

Den brasilianska Institute of Computer Law (IBDI) lämnat in en grupptalan mot Facebook för otillbörliga företag praxis runt sin “Sponsrade Stories” annonsprogram.

IBDI anklagar Facebook med att bryta användarnas integritet genom att använda deras namn och profilbilder i system för reklam och kräver R $ 76 ($ 33) i kollektiva skador.

Enligt institutet, “sponsrade händelser” visas i foder på ett sätt som gör det omöjligt att skilja den från kommersiell reklam genom förskingrat användarnas namn och likheter – IBDI också krävande avaktivering av funktionen på den sociala nätverkssajten som möjliggör detta .

I rättegången, tillägger institutet att tjänsten kränker privatlivet på cirka 76 miljoner Facebook-användare i Brasilien. IBDI nämnde också sin oro över det faktum att Facebook har många minderåriga användare, som inte kan tillåta webbplatsen att använda deras namn och likheter i reklammaterial.

“Använda namn och bild på Facebook-användare i affärssyfte utan någon kompensation till dem eller resultatandel från försäljningen av reklam utgör praxis otillbörliga affärs och vilseledande kundservice”, tillägger IBDI advokat Sérgio Palomares.

Nyheten om grupptalan mot Facebook i Brasilien följer liknande utmaningar som företaget när den var tvungen att komma överens om en $ 20m reglering av en process över dess “sponsrade berättelse” reklam möter i USA förra året,.

Företaget berättade tidningen Valor Economico att det inte kommenterar pågående processer.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund