Dallas Buyers Club leechers inte riktade i piratkopiering fall

Den programvara som används för att jaga australiska torrenters av filmen Dallas Buyers Club loggar IP-adresser till dem som har delat filmen på nätet, och inte leechers som bara hämtat filmen.

iiNet och flera andra Internetleverantörer inklusive Dodo kämpar, ett försök av Dallas Buyers Club LLC, för att erhålla kunduppgifter för IP-adresser som spåras av organisationen på torrents för filmen.

iiNet hade fått brev från företaget inblandade i fallet, sedan mitten av 2013, före utgivningen, i Dallas Buyers Club film, och det visade sig att advokatbyrån hade använt ett tyskt företag, Maverickeye UG. Enligt bolagets hemsida, använder organisationen “mycket sofistikerad programvara” och “robust hårdvara infrastruktur” att få fram data som har “kvalitet, konsekvens och relevans” för rättsväsendet.

I andra jurisdiktioner där företaget har erhållit kunduppgifter, har så kallade spekulativa fakturor sänts till kunder krävande tusentals dollar i ersättning, eller riskerar att möta rättsliga åtgärder från företaget.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

På tisdag, var Dallas Buyers Club LLC ersätta, ersätta rättegångskostnaderna för att flyga ut sakkunnig Daniel Macek, att kors granskas av iiNet råd över riktigheten i den “MaverikMonitor 1,7” programvara.

I expertrapporten som sammanställts av företaget, och släpptes av den federala domstolen i går, Macek rapporterade att Maverick övervakade torrents mellan April 2, 2014, och 27 maj 2014, för att upptäcka IP-adresser som hade “nedladdade, uppladdade, och / eller distribueras “Dallas Buyers Club på nätet, och sade att det fanns” många fall “där kontoinnehavare i samband med Internetleverantörer som anges i fallet upptäcktes.

Men trots att säga att tjänsten kan upptäcka personer att ladda upp och ladda ner filmen en extra expertanalys som tillhandahålls av Dr Simone Richter i rapporten visar att endast de sådd filmen på nätet var inloggad.

Om en kund inte sänder data, kommer det att markeras som en “leecher”. Systemet loggar inte användare så kallade leechers “. En leecher är en användare som inte agerar som en datakälla. Systemet går bara i transaktioner med de användare som ägnar sig åt distribution av data.

Mjukvaran gör dela vissa icke-upphovsrättsskyddat data med de användare som den spårar, säger Richter.

Vid drift av systemet, är den lokala BitTorrent-klient som skapats på ett sätt som säkerställer att det aldrig överför bitar av upphovsrättsskyddade filer till andra användare. Istället klienten i systemet härmar en användare villig att fungera som en källa för data, men ingen verklig överföring äger rum.

Den Dtethis webbplats programvara som används i den misslyckade australiska Federation Against Copyright Theft (AFACT) mål mot iiNet 2008 åberopade även att ladda ner från misstänkta intrång användare, snarare än leechers.

Den Dallas Buyers Club expertrapport sade också att upphovsrättsinnehavare förlitat sig på Internetleverantörer driver ett “datalagring politik”.

Detta innebär att den begärda informationen kan tas bort efter en tid. Det är därför viktigt för upphovsrättsinnehavare som hävdar att dataöverföringen fångas upp av systemet innehåller upphovsrättsskyddat material att få ta del av namn och adress bakom IP-adresser innan en sådan radering sker.

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull, har bekräftat, att den australiensiska regeringens obligatoriska datalagring lagstiftning kunde se lagras IP-adresser som är tillgängliga för upphovsrättsinnehavarna i domstol.

Märkligt fallet ursprungligen annonserade TPG som den första svaranden, men har telco utelämnats av efterföljande domstol. En talesman för TPG sa att de inte kunde ge information, eftersom de inte var över fallet.

Den fullständiga gehör för ärendet har satts ner för slutet av februari.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund