Cortana få fler funktioner i höst, kommer till iOS och Android nästa?

Microsofts intelligent assistent, Cortana, kommer till iOS och Android-enheter, enligt en Reuters rapport som publiceras idag.

Men förvänta er inte Siri att stiga åt sidan direkt. Reuters rapport, som bygger på intervjuer med Eric Horvitz, vd för Microsoft Research, och icke namngivna källor, är frustrerande vag om tidsramen för uppkomsten av Cortana i fristående program på icke-Windows-plattformar.

Horvitz Reuters att tekniken från en artificiell intelligens projekt med kodnamnet Einstein, “kommer att spela en central roll i nästa kast av Cortana, som vi arbetar med nu för hösten tid.” De fristående program för iOS och Android beror “senare”, enligt Reuters.

Denna tidsplan borde egentligen inte vara en överraskning – det anpassar prydligt med den planerade kommersiella tillgängligheten av Windows 10.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Cortana, som debuterade på Windows-telefoner förra året, har redan dykt upp i förhandsgransknings versioner av Windows 10, tar över sökrutan i aktivitetsfältet.

En video som lagts förra veckan på en webbplats för Microsoft entusiaster visar Cortana integreras i Spartan webbläsaren, vilket beror på att debut i nästa förhandsversion av Windows 10.

Världens tre största leverantörer av datorplattformar – Apple, Google och Microsoft – alla arbetar febrilt för att få denna typ av förmåga till sina kunder.

Apples Siri är den äldsta av gäng, som kan svara på frågor (med sökresultat från Microsofts Bing) samt ställa möten, anteckningar och skicka e-post eller texter. Apple har inte meddelat planer på att erbjuda Siri på någon annan än sina egna mobila enheter plattformar.

På Android-telefoner, Google erbjuder nu personlig assistans utan assistent, som erbjuder svar på talat frågor (med hjälp av Google Search, naturligtvis) och mer ambitiöst försöker att ge råd och information i form av Google Nu-kort, innan du ens vet du behöver det.

Google Nu finns även på iOS (som en del av appen Google Sök) och i Chrome. Använda Google Nu kräver att logga in på ett Google-konto, där den underliggande motorn har tillgång till innehållet i din Google historia, inklusive Gmail och Google Kalender händelser.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Cloud, Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner; Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

De utlovade uppdateringar Cortana grund i höst försöker utföra samma uppgifter som Google Nu, utan beroendet av Googles tjänster, ett “genombrott i användbarhet.”

Microsofts strategi försöker också att kringgå integritetsfrågor som en del har med Googles tjänster.

Att föra Cortana till andra plattformar är en del av en mycket större strategi i Satya Nadella s Microsoft, för att göra Microsoft-tjänster plattforms agnostiker och mindre beroende av Windows. Det har varit drivkraften för en ny våg av affärsfokuserade iOS-appar och en matchande samling av Android-appar, inklusive flaggskepps program som Outlook och Office.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Windows 10 Enterprise nu tillgänglig på abonnemang från Microsofts molnpartner

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela