Cognizant snitt Q3 tillväxtutsikterna: Stora erbjudanden företag tar tid

Outsourcing och konsultföretaget Cognizant sänkte sin prognos för det tredje kvartalet och 2014 på grund av svagare IT utgifterna från kunder och “längre än förväntat säljcykler för vissa stora integrerade erbjudanden.”

VD Francisco D’Souza sade företaget har en bra strategi, men det är klokt att skära 2014 försäljningstillväxt uppskattning till minst 14 procent.

För det tredje kvartalet, Cognizant beräknade tredje kvartalet intäkter på mellan $ 2,55 miljarder $ 2,58 miljarder väl under $ 2,66 miljarder förväntas av analytiker. Non-GAAP resultatet i tredje kvartalet förväntas bli åtminstone 63 cent per aktie, tre cent före uppskattningar.

På ett konferenssamtal, sade D’Souza

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vi ser en trend i marknaden mot större integrerade erbjudanden. Även om dessa erbjudanden utgör en stark intäktskälla för Cognizant, vissa erbjudanden tog längre tid än väntat att stänga, vilket leder till förseningar i intäkter upprampning. För det andra, fortsätter vi att uppleva svaghet i vissa kunder i Nordamerika och Storbritannien, som nyligen genomgått förändringar ledarskap, en situation som vi beskrivit det sista kvartalet. Även om vi tror att våra kundrelationer förblir ljud, kommer vi inte att skapa så mycket intäkter under 2014 från några av dessa kunder som vi hade tidigare väntat.

När det gäller 2014, är Cognizant förväntar icke-GAAP resultat på minst $ 2,54.

Ett exempel på de stora integrerade erbjudanden skulle vara Cognizant s $ 2,7 miljarder sju års kontrakt med Health Net, som ger hälsofördelar till 5,8 miljoner medlemmar. Dessutom Cognizant sa att det kommer att absorbera löneökningar och kunder att flytta sina outsourcing budgetar runt.

Försäljnings Utsikterna följt ett starkt andra kvartal. Företaget rapporterade andra kvartalets resultat på $ 371.900.000, eller 61 cent per aktie, på intäkter på $ 2,52 miljarder dollar, upp 16,5 procent från ett år sedan. Non-GAAP resultat var 66 cent per aktie för det andra kvartalet.

Wall Street väntade resultatet av 58 cent per aktie på intäkter på $ 2,52 billon för andra kvartalet.

Cognizant höjde aktieåterköpen $ 500 miljoner $ 2 miljarder USD. Företaget kan få en del på dessa återköp sedan Cognizant föll mer än 16 procent i tidig handel.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst