CloudStore: £ 453 tusen av molntjänster köpte förra månaden

Regeringskansliet har publicerat den senaste omgången av försäljningssiffror för regeringen CloudStore, visar inköp som görs via online-marknaden släppa under de senaste tre månaderna.

Den CloudStore, som togs i bruk i februari gör offentliga organisationer att köpa från en katalog över moln programvara, infrastruktur, plattform och andra tjänster.

I april, £ 555.817 värde av inköpen gjordes genom det, en siffra som av som hade fallit till £ 163.049. I juni ökade antalet igen till £ 459.730.

Bland de organisationer som använder CloudStore i juni var studielån Company, som spenderade £ 11.072 med leverantören Quo Imus.

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Huddle dykt upp som en av de CloudStore favoriter i februari och mars, står för mer än £ 400.000 av verksamheten. Det har fortsatt att vara populära, gör mest företag av alla enda leverantör: mellan april och juni, rakade det i £ 427.325 av £ 729.848.

Andra leverantörer gör hö från CloudStore ingår Microsoft med £ 82.626, Symantec med £ 77.139 och Emergn med £ 58.850.

Den största utgifts organisation under perioden var Hampshire County Council, som spenderade £ 77.760 med Microsoft – nästan all verksamhet som Redmond gjorde genom CloudStore.

Denna historia har uppdaterats för att återspegla nya uppgifter från regeringskansliet

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig