Cisco ger virtuell växling till Microsofts hypervisor

Cisco har avstämt sin Nexus 1000V virtuell omkopplare för att vara kompatibel med Microsofts nästa generations Hyper-V v3 hypervisor för Windows 8 Server.

Övergången innebär omkopplings programvara kommer att arbeta med Microsofts virtualiserad infrastruktur samt med det av VMware i datacentraler, sade Cisco på tisdag.

Dessutom har företaget infört kompatibilitet med Virtual Machine Fabric Extender (VM-Fex) för både VMware och Microsoft hypervisorer. VM-Fex är Unified Computing System programvara som förenklar hanteringen av hybrid infrastrukturer fysiska-och-virtuella nätverk genom att virtuella maskiner närmare fysisk hårdvara. Genom att göra detta, skär ut behovet av vissa stödjande programvara.

“Med denna senaste tillkännagivande, erbjuder vi (eller kommer att erbjuda) Nexus 1000V funktionalitet för VMware vSphere och Microsoft Hyper-V samt VM-Fex stöd för dessa två hypervisorer och Red Hat Enterprise Virtua” Omar Sultan, Ciscos chef för datacenter arkitektur, skrev i ett blogginlägg.

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

“För folk bygga ut virtualiserings arkitekturer och molnbaserade miljöer, anser vi att detta är en viktig fördel, eftersom det bevarar sin valfrihet och flexibilitet och gör det möjligt för dem att bygga ut hypervisor-agnostiska infrastruktur som levererar konsekventa egenskaper och funktioner”, tillade han.

Hyper-V v3 kompatibilitet är inställd på att arbetas in i Nexus 1000V när Windows 8 Server kommer ut på marknaden. Serverns operativsystem förväntas lanseras under 2012, tillsammans med lanseringen av Windows 8-klient operativsystem.

Hyper-V v3 är Microsofts försök att komma ikapp med VMwares hypervisor. Den nya tekniken kan stödja upp till 32 virtuella processorer per maskin – samma som VMwares “monster VM” i vSphere 5. hypervisorer är inställda på att bli allt viktigare eftersom fler arbetsbelastningar är monterade på färre servrar.

Virtual switchteknik kan administratörer att dirigera och konfigurera nätverk genom att manipulera programvara snarare än hårdvara. När den uppdaterade 1000V anländer, kommer det att fungera med Microsoft System Center Virtual Machine Manager verktyg och ansluter till Ciscos utbud av virtuell säkerhet och nätverksövervakningsverktyg.

Genom sin egen räkning, har VMware över 50 procent av sina kunders arbetsbelastning virtualiserad på toppen av sin hypervisor. Dock är Microsofts hypervisor växer i betydelse.

“Gartner uppskattar nästan hälften av x86-baserade serverbelastningar är virtualiserade idag, med VMware klar marknadsledare, men med Microsoft Hyper-V på uppgång och Citrix en utmanare,” Brian Byrne, Managing Partner av Texas-baserade moln specialist MeshIP skrev nyligen i en bloggpost.

Vid konferenser teknik under det senaste året, har webbplatsen Storbritannien uppvaktas hypervisor användning av deltagarna, och de flesta har sagt att de antagit VMwares hypervisor för sitt omfattande program ekosystem. Men många sa att de överväger en flytt till Hyper-V och att de godkänner Microsofts utvecklingsplaner för tekniken.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys