ASUS U2E Review

ASUS bärbara datorer idrotten ofta särdrag, och 11.1in. U2E är ett typexempel. Inte bara är det supertunna, men det kommer också i en ovanlig brun läderklädda version som kan konfigureras med en 32GB SSD-hårddisk. ASUS anser det en “fusion av landmärke design och kraftfulla datorer. Så, hur U2E forma upp som en snygg bärbar dator för verkställande klass?

Design; Detta är en av de minsta bärbara datorer vi någonsin har granskat. Den väger bara 1,25 kg och mäter en svelte 27.7cm bred 19cm djup och 2.9cm tjock vid sitt maximum. Bära U2E runt i en väska är absolut inga problem.

Med tanke på dess utmärkt bärbarhet, är det en besvikelse att sektionerna lock och systemenheten i U2E inte hålls samman av ett spänne av något slag. Du kommer förmodligen behöva en skyddande fodral för att förhindra främmande föremål får mellan tangentbordet och skärmen och orsaka skador.

Som nämnts ovan, den U2E ser elegant och sofistikerad. Den finns i två versioner. Instegsmodellen är svart, medan vår provet är djupt mocka brun. Locket avsnittet tangentbord surround och handledsstöd är läderklädd. Vi är inte säker på att vi helt godkänna detta, men det verkligen gör den bärbara datorn stå ut från mängden.

Den “deluxe” version av U2E har en brun läderklädd livré.

Metalldelarna i höljet är polerad koppar i färg. De lockar fingeravtryck men återigen ser särskiljande. Vi är inte säker på om fraserna “Deluxe U2 serien” och “ASUS läder samling” stämplat på utsidan och insidan: dessa verkar lite “blingy” och onödigt för oss.

Tangentbordet är nödvändigtvis en liten touch och de med större händer kan hitta berörings skriva en utmaning. Den smala (läderklädda) handledsstöd området rymmer två knappar pekplatta, som har vertikal och horisontell rullning förmåga inbyggd i sin högra och nedre kanten. Musknapp sitter nästan i jämnhöjd med framkanten av chassit, vilket gör dem lite besvärligt för oss i början. Generellt, men vi snart vant sig lite trånga tangentbord / pekplatta layout.

Pekplattan är musknapparna nästan i jämnhöjd med framkanten av chassit.

Det finns en fingeravtrycksläsare inbäddad i den högra änden av handledsstöd. Ovanför tangentbordet längst till höger är på / av-knapp, medan längst till vänster är hem för en knapp som växlar notebook mellan olika strömsparlägen.

Skärmen åtgärder 11.1in. över diagonalen, vilket är bara lite större än de som ses på “netbooks” som ASUS Eee 1000. Skärmen har en upplösning på 1366 x 768 pixlar, vilket gör det möjligt att ha två arbetsdokument öppnas på en gång – även om bredbildsformat brist på djupet kan vara en begränsning.

Skärmen är LED-bakgrundsbelyst, vilket bidrar till att minska strömförbrukningen. ASUS ColourShine tekniken förbättrar display klarhet, men dess reflektivitet gör arbetet med en ljuskälla bakom dig utmanande ibland. Men inomhus – särskilt i dimmer ljusförhållanden – skärmen är helt enkelt fantastiskt.

Mest ovanligt, kommer U2E med en trådlös (Bluetooth) optisk mus i sin egen dragsko skyddsfodral. Detta är en standardstorlek gnagare som ser lite på sin plats bredvid den diminutiva U2E anteckningsbok. Det fungerar bra nog ändå.

Funktioner, Det finns två konfigurationer av U2E, vår granskning prov är den dyrare av de två. Processorn är en 1.06GHz Intel Core 2 Duo U7500 med 2 MB nivå 2-cache och en 533MHz front side bus. Detta är en Ultra Low Voltage-processor för att minimera strömförbrukningen.

Operativsystemet på vår översiktliga granskning prov var Windows Vista Business, men det kan konfigureras med Vista Home Premium, Vista Home Basic och Vista Ultimate också.

Standarden RAM komplement är 2 GB, kan utökas till maximalt 4GB. Grafik är integrerade, artighet av GMA X3100-modulen i Intels GM965 Express-kretsuppsättning.

Bluetooth (2,0 + EDR) och Wi-Fi (802.11a / b / g) är båda integrerade, men det finns ingen inbyggt stöd för 3G datakommunikation – vilket är något av en överraskning i en premie ultraportabel såsom U2E.

Om du till videosamtal (via Wi-Fi), det finns en VGA-upplösning webbkamera ligger precis ovanför skärmen. En liten indikatorlampa visar när det är i bruk. Kameran kan också användas i kombination med tekniken för ansiktsigenkänning under inloggning. Detta var inte ställa upp på vår översiktliga granskning systemet, dock så vi kunde inte testa den här funktionen.

VGA webbkamera kan användas för videosamtal, och även för säker inloggning med hjälp av tekniken för ansiktsigenkänning.

Vår U2E modell kom med en 120 GB hårddisk snurrar på 4,800rpm, andra alternativ är 100GB och 80GB hårddiskar och en 32GB SSD-hårddisk.

ASUS har gjort det bra att klämma en optisk enhet i det här anteckningsblocket. Den upptar en stor del av den högra sidan av höljet, men det finns också utrymme för Ethernet (RJ-45) och modem (RJ-11) portar och en USB 2.0-port. Den vänstra kanten är positivt proppfull med portar. Strömströmkontakten är här tillsammans med en VGA-port, en på / av-knapp för Wi-Fi och Bluetooth, ytterligare två USB 2.0-portar, en Expresscard, en DVI-D-port och ljudingångar. Det finns en mikrofon placerad ovanför tangentbordet också.

På framsidan av huset är en flashkortläsare som rymmer SD- och Memory Stick-kompatibla media.

Prestanda, The U2E Windows Experience Index (WEI) betyget 3,1 (av 5,9) är inte särskilt imponerande. Men de toppar och dalar är i alla de rätta ställena.

Den lägsta delsystem poäng 3,1 går till Graphics (skrivbordsprestanda för Windows Aero), medan det bästa resultatet på 4,3 är för processor (beräkningar per sekund). Både Memory RAM (minne operationer per sekund) och primär hårddisk (Disk dataöverföringshastighet) poäng 4,2, medan Gaming Graphics (3D företag och spelgrafikprestanda) får 3,3. Så länge du undviker grafiskt krävande uppgifter, bör detta system utföra ganska bra.

ASUS ger två batterier med U2E, en tre-cell och en sex-cells enhet. De tre-cells batteri passar spola bakåt, medan sex-cells en sticker ut lite.

Enligt “högpresterande” energischema, tre-cells batteri höll U2E går för bara två timmar, sex-cells batteri lyckades en mer acceptabel 4,5 timmar. Med båda batterierna fulladdade och en effektivare energischema väljs, bör du hantera en dags arbete utan att tillgripa till elnätet.

Slutsats, The 11.1in. ASUS U2E är smal, snygg och distinkt, men skinn kanske inte för alla smaker. Tangentbordet är fast och displayen skarpa, om bara 768 bildpunkter djup. Det är inte en stor artist, särskilt inom den grafiska avdelningen, men batteritiden är bra. Detta är en ultraportabel som stilmedvetna chefer bör överväga.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator