Apple uppdaterar OS X, Safari efter spionprogram bragd hittade

Apple släppt en uppdatering för OS X Yosemite El Capitan på torsdag för att lappa en säkerhetsbrist som liknar vad som konstaterats, och lappat på iOS 9.3.5 tidigare i veckan.

De tre sårbarheter, som finns på iOS 9.3.5 från bevakningsföretag Lookout, få tillgång till en enhet läge, läsa kontakter, texter, samtal och e-post, samt att kunna slå på enhetens mikrofon.

I en säkerhetsuppdatering för OS X-användare, sade Apple sårbarheten kan tillåta ett program att köra godtycklig kod med kärnbehörighet.

Apple släppte också en uppdatering till Safari 9 till patch sårbarheter. En minneskorruption fel i WebKit tros ha gett angripare tillgång. Två andra kärnsårbarheter skulle låta en angripare jailbreaka enheten och sedan angriparen kan tyst installera skadlig kod för att utföra övervakning.

Förra månaden skrev Citizen Lab i ett blogginlägg att det hade upptäckt en operation av säkerhetstjänsten i Förenade Arabemiraten för att försöka komma in i iPhone av en känd människorättsförsvarare, Ahmed Mansoor, och förvandla det till en “sofistikerad buggning anordning”.

Det tog Apple 10 dagar för att uppdatera iOS efter att ha underrättats av Citizen Lab och Lookout. Apple nu rulla ut Mac och Safari uppdateringar, som nu finns på Mac App Store, sex dagar efter iOS “korrigeringar.

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Microsofts Ballmer på hans största sorg, iPhone 5c, iPhone 5s: Apples planer, Shuttleworth: Ubuntu Edge var en “tidsmaskin, Bästa Android smartphones

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters, säkerhet, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, säkerhet, Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år

Mer från webbplatsen