Aktinisk Affärs 8 Review

Fråga: du ett litet företag som vill börja handla på Internet, behöver du (a) punga ut tusentals pounds till en utvecklare för en anpassad e-handelsplats eller (b) försöka göra det själv? Om ditt svar är (b), sedan Aktinisk Business 8 bör stå högt på din inköpslista med verktyg som kan spara både tid och pengar.

Brittiska Aktinisk var ett av de första företagen att komma med en e-handel program och dess programvara är mycket populär både med professionella webbutvecklare och självbyggare. Detta beror främst på att det ger bara om allt som behövs inte bara för att utforma en onlinebutik, men också för att köra det på en dag-till-dag. Och du behöver inte dyr hårdvara eller dedikerade servrar – bara en Windows-dator och en vanlig webbplats kommer att göra jobbet.

Om du är en enskild näringsidkare kanske du vill börja med Aktinisk Catalog (379 £ ex. Moms). Men testade vi £ 799 (exkl. Moms) Aktinisk Business paket, som riktar sig till större organisationer som behöver betjäna fler kunder. Detta gör det möjligt att skapa och köra en enda e-handelsplats, en £ 1249 (. Ex moms) multi-site version finns också tillgänglig, tillsammans med implementeringar för utvecklare som vill utveckla märkes platser för kunder.

Nyckeln till att förstå alla aktinisk produkter är att branding isär, e-handelssajter är ganska lika. Varor och tjänster visas i en elektronisk butik, kunder välja vad de vill, betala med kreditkort, och sedan ordna för leverans, fakturering och så vidare. De underliggande processer är alla ganska enkel och lätt programmeras – i fallet av aktinisk, med hjälp av statiska HTML-sidor plus Perl-skript för att hantera saker som kundvagnar och betalningshantering.

Ladda Aktinisk programvara på en Windows-dator och vad du får är ett urval webbutik pre-seedade med ett par produkter som du sedan kan anpassa och ändra för att passa dina behov. Klicka på en knapp eller två och det är allt förvandlats till koden som behövs för att driva sajten, som du sedan ladda upp till webbservern. Det är så enkelt är det.

OK, det är kanske inte riktigt så enkelt är det, men utvecklingsprocessen är mycket enkel, med webbplatsens innehåll organiserade i en välbekant träd format med ett förhandsgranskningsfönster tillsammans för att se effekten av eventuella förändringar direkt.

Klicka på innehållsträdet och du kan lägga till nya objekt, flytta saker runt, gruppera objekt tillsammans i avsnitten och generellt hantera vad du vill visa, med ett separat fönster för att redigera markerade objekt i mer detalj.

Naturligtvis det tar ett tag att komma till rätta med hur det hela fungerar, men det finns en bra handledning och bra underlag. Genom att använda dessa det tog oss bara några timmar för att konfigurera vår egen webbplats med nya avsnitt och produkter komplett med bilder, beskrivningar, priser och så vidare. Vi kunde också sälja immateriella såsom musik och mjukvarunedladdningar. Dessutom är det möjligt att importera befintliga listor (t ex från en databas eller ett kalkylblad), men detta måste göras offline, det finns inga möjligheter att skapa länkar till online-databaser i den här versionen.

Verktyg för att varumärket och ändra utseendet och känslan av webbplatsen finns i mängd, inklusive en omfattande samling av förkonfigurerade teman som kan tillämpas genom att välja från en lista.

Nytt i den här versionen kan du också öppna en separat konstruktion fönster och ändra den underliggande koden direkt, helt enkelt genom att peka på vad du vill ändra. Vissa HTML-kunskaper krävs, men du kan fortfarande göra en hel del, även om du inte är en erfaren programmerare. Och om du är en webbutvecklare, låter Aktinisk 8 nu du anpassa webbplatser med Dreamweaver.

Men denna program stannar inte vid webbdesign. Stöd webbplatsen är en komplett orderhantering systemet, inklusive möjligheten att ta emot betalningar via olika kommersiella betaltjänster, accepterar kuponger och tillämpa rabatter. Lagerstyrning och faktureringsalternativ finns också, tillsammans med länkar till Sage och Quickbooks redovisning paket. Plus att du får det viktiga stöd för SSL, så även de minsta företagen att handla säkert på nätet.

Andra användbara funktioner inkluderar förbättrad marknadsföring verktyg, såsom möjligheten att automatiskt generera och visa nya produkter och bästa lista över storsäljare. Du kan också koppla produkterna tillsammans för korsmarknadsföring och skapa “även köpt listor baserade på tidigare val. Andra verktyg finns tillgängliga för att generera e-postlistor, etiketter och kuvert och tillåta registrerade kunder tillgång till specialerbjudanden och plats områden som inte är tillgängliga för casual webbläsare. Men användarna kan inte registrera på nätet i den här versionen.

Generera de nödvändiga skript för att driva sajten och ladda upp dem till servern är mycket enkel, med anläggningar inför rätta platsen genom Aktinisk själv eller ladda upp din egen värd genom att klicka på en knapp. Uppdateringar är lika lätt att applicera, och övergripande Aktinisk Business är ett omfattande e-handel paket med massor av användbara funktioner i den nya versionen. Det är väl värt att utvärdera om du är en DIY handlare eller erfaren e-handel utvecklare.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator