Affärsvärdet av container teknik: ett ämne som förtjänar mer diskussion

Informationsteknik expert och författare Mike Kavis tittat på den senaste enheten mot container teknik och begrundade den oundvikliga frågan som kommer att komma upp: tekniker har en djup förståelse – eller åtminstone förståelse – behållare, men detta betyder två cent till ? verksamhet, Foto: Joe McKendrick

På den tekniska nivån, behållare tidsbesparande, Mike förklarar: “Containrar kan avsättas i millisekunder, en stor förbättring jämfört med [virtuella maskiner], som tar några minuter Manuell provisioning kan ta timmar till dagar till och med månader, beroende på. tillträde till fysisk hårdvara och processer för att begära en ny maskin (fysisk eller virtuell). ”

Men det kommer inte att innebära squat för verksamheten. “Din chef inte förlora sömn på natten under en VM tar några minuter att starta eller över hur många rader kod som krävs för att automatisera en VM.” Mike påpekar. “Bosses också bryr mig inte hur cool tekniken är eller hur mycket du vill med den.

Sådana farhågor ekar de gjorts om tjänsteorienterad arkitektur under de senaste åren. Affärsnyttan av containrar, i själva verket liknar vad SOA i slutändan levererar – ökad smidighet, förbättrad kvalitet och högre kundtillfredsställelse. “Detta är de saker som C-nivå folks mäts vanligen på” Mike säger.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

På många sätt är container teknik ett steg mot visionen som tantalized generation efter generation av affärsteknikleverantörer och användare – att kunna köra alla program skrivna i vilket språk som helst, på alla plattformar. Java och ramar Java Enterprise Edition, tillsammans med Windows.NET väckte ett visst mått av portabilitet till företagets datormiljöer, men var fortfarande starkt beroende av underliggande operativsystem och program transformation. Med container teknik, applikationer bara köra någonstans de flyttas.

Således, när Mike påpekar, “en arbetsbelastning kunde flyttas under flygning från en lokal miljö till en molnmiljö i realtid och köras utan några ändringar i koden eller behållaren.”

Naturligtvis är det ultimata måttet på ett framgångsrikt företag teknologi när affärsanvändare är lyckligt ovetande om intriger som pågår bakom deras gränssnitt – samtidigt som de levererar insikter och marknadsfördel till lägsta möjliga kostnad.

Företag som söker flexibilitet och kostnadsstrukturen för hybridmolnmiljöer kommer att kunna göra övergången mycket snabbt, med minimala avbrott för den löpande verksamheten. Ur ett affärsperspektiv, bidrar detta också undvika inlåsning in. Ett företag som inte är nöjd med ett moln arrangemang kan snabbt byta leverantörer nedanför dess applikationsuppsättningar. Det hjälper till att hålla saker öppna för att dra nytta av den konkurrensutsatta marknaden för tjänsteleverantörer. Det är alltid en bra affärsidé – och ett bra ställe att börja på att sälja container teknik för verksamheten.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september