Vill du inte Windows 10? Inga problem, uppgradera till Windows 3.1 istället

Tack vare Internet Archive, kan du nu köra en emulerad Windows 3.1 miljö i browseron en modern Mac eller Windows-dator.

Mer om Microsoft Windows

Om du letar efter en 1990-talet flashback, har Internet Archive du täckt med ett nytt fönster i en värld av Microsofts 24-åriga Windows 3.1.

Om du arbetar på en viss flygplats, är chansen att du inte har fångat en ny glimt av Windows 3.1, en av Microsofts tidigaste försöken på ett operativsystem med ett grafiskt användargränssnitt.

Internet Archive har nu gjort det möjligt för en modern Mac eller Windows-dator, som erbjuder hundratals nya spel, verktyg och 1990-talet program som körs i en emulerad Windows 3.1 miljö i webbläsaren.

Med tanke på att datorer var en lyx hem objekt på 1980-talet och början av 1990, en stor del av världens befolkning är osannolikt att någonsin ha sett Windows 3.1, föregångaren till den mer allmänt kända Windows 95.

För dem som gjorde fördriva tiden på tiden, spela shareware spel på en PC, kommer det nya arkivet föra tillbaka förtjust minnen.

Eftersom Internet Archive intendent Jason Scott speglar, Windows 3.1 markerade en vändpunkt för stationära datorer tack vare förbättringar Microsoft gjorts som spelade catch-up med Apple.

“Windows skal började bli mer och mer som ett operativsystem, och införandet av Windows 3.0 och 3.1 förde stabilitet, flexibilitet och enkel att programmera för en mycket bred publik, och cementerade fortfarande dominerande stationära paradigm som används idag “, konstaterade Scott.

Hur man kör Windows-program på Linux med CrossOver, Microsoft har inga planer på att ändra Windows sekretessinställningar 10 konsument, Porte en iOS-app till Windows 10 kan ta så lite som fem minuter, när det gäller Windows 10 integritet, inte litar på amatör analytiker, Microsoft debuterar ny Windows 10 Insider Release Preview ring för persondatorer, mobil, vill hela MS-DOS-virus erfarenhet? Dags för en natt på Malware Museum

Windows 3.1 samlingen ansluter sig till Internet Archive DOS Collection, som nu innehåller över 1000 gamla spel och program, inklusive den nyligen lanserade MS-DOS malware arkiv.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick