Om den nya knappen “Reklam Identifier Återställ” i iOS 6.1

Apple släppte iOS 6.1 (pressmeddelande) idag med en kort lista över nya funktioner

Även om den nya 70MB uppdateringen innehåller LTE stöd för LTE i åtminstone 16 nya länder, iLounge påpekar att de nya bärarna endast stöds av iPad 4, iPad mini, och iPhone 5. Medan iOS 6.1 är ökat stöd LTE har varit greppa det mesta av uppmärksamheten, det nya sekretessalternativ förtjänar en närmare titt.

Förutom flera säkerhetsuppdateringar, iOS 6.1 innehåller en ny knapp märkt “Reset Reklam Identifier” i Inställningar> Allmänt> Om> Reklam.

Universal Device Identifier (UDID) – en 40 teckensträng av bokstäver och siffror – var vanligen används för reklam och användare spårning i iOS. Men Apple tappade stöd för UDID när det släpps iOS 6,0 i september 2012 och ersatte den med en ny funktion som kallas Reklam Identifier.

Till skillnad från UDID, som kunde knytas till en specifik iOS-enhet maskinvara (och dess användare i förlängningen), innebär den nya Reklam Identifier innehåller inte någon information om enheten och är inte permanent.

Apple beskrev nya Reklam Identifier såhär när iOS 6.0 släpptes

iOS 6 introducerar Reklam Identifier, en icke-permanent, icke-personlig, enhetsidentifierare, att annonsnätverk använder för att ge dig mer kontroll över annonsörernas förmåga att använda spårningsmetoder. Om du väljer att begränsa annonsspårning, kan annonsnätverk använder Reklam Identifier inte längre samla in information för att hjälpa dig riktade annonser. I framtiden alla annonsnätverk kommer att krävas för att använda reklam Identifier. Men innan annonsnätverk övergång till att använda reklam Identifier kan du fortfarande ta emot riktade annonser från andra nätverk.

Medan Apple gav möjligheter att begränsa Ad Tracking i iOS 6.0 (ovan) Reklam Identifier var statisk. Apple ändrat detta i dag i iOS 6.1 genom att lägga till möjligheten att återställa Reklam Identifier med en praktisk ny knapp (bilden ovan). Användare berörda om att ha sina personliga användnings vanor spåras av appar och annonsörer har nu en bekväm för att återställa identifieraren, i huvudsak gör dem verkar som en ny användare.

LTE stöd för flera transportörer, Inköps biobiljetter via Fandango med Siri (endast USA), iTunes Match abonnenter kan nu ladda ner enskilda låtar från iCloud, New knappen för att återställa Reklam Identifier

Medan iOS 6.0 s Begränsa annonsspårning funktionen var besläktad med din webbläsares Do Not Track alternativ, återställa Reklam Identifier är analogt med att rensa webbläsarens annons tracking cookies.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik