Kina Internet-annonsering överstiger US $ 12B i 2012

Den kinesiska online-reklammarknaden slog 75,3 miljarder yuan (US $ 12 miljarder) under 2012, men tillväxten dämpas på lång sikt på grund av löptiden av tekniken och den tidiga utvecklingen av den mobila nätet annonsmarknaden.

I ett uttalande på torsdagen, kinesiska analysföretaget iResearch rapporterade att den lokala marknaden för onlineannonsering ökade 46,8 procent jämfört med föregående år 2012, en långsammare tillväxt jämfört med 57,6 procent jämfört med föregående år tillväxt upplevt i 2011.

Tillväxten för online-marknaden i Kina kommer att fortsätta att minska under de kommande åren. iResearch förutspådde att marknaden kommer att växa med 36 procent under 2013 för att nå 102.39 miljarder yuan (US $ 16,3 miljarder), och på 34 procent under 2014 för att nå 137.16 miljarder yuan (21,8 miljarder US $).

Analysföretaget attribut avtagande tillväxt av olika anledningar, inklusive löptiden för marknaden och kärnteknologi, den, mobila annonsmarknaden, som i ett tidigt skede, och, saktar kinesiska ekonomin.

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

iResearch sade att online sökannonsering fortsatte att göra upp den största delen av marknaden till 34 procent, en ökning från 33,5 procent under 2011.

Men ökade andelen annonser på e-handelsplattformar mest, upp 5,8 procentenheter till 23,3 procent under 2012. Tillväxten av reklam på oberoende video betonades också, eftersom det ökade 0,6 procentenheter till 7,7 procent.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard