Googles sekretesspolicy fusion mot nederländsk lag “

Googles praxis att kombinera sekretesspolicy över dess olika tjänster har visat sig vara i strid med den nederländska lagen av den nederländska privatliv regulator CBP (College BeschermingPersoonsgegevens) efter omfattande forskning på området.

Medan Microsofts har klart lärt från Googles sekretesspolicy katastrof, Redmond jätte nya serviceavtal kjolar nära kanterna.

Under 2012 Google genomfört en betydande förändring i sin sekretesspolicy, en sammanslagning av enskilda försäkringar från sina många tjänster i ett enhetligt dokument – som, enligt sökandet jätte, var bekvämt och lättare att förstå.

Men även presenteras som en åtgärd för att tillgodose sina användare, flytta fångade genast uppmärksamheten hos tillsynsmyndigheter i Europa, eftersom det tillät också Google att kombinera användardata från olika tjänster.

Det i sin tur, får Google att sätta ihop en extremt detaljerad användarprofil, allt utan att fråga sina användare för deras tillstånd. När allt kommer omkring, behöver användaren inte har möjlighet att välja ut ur processen av deras olika datamängder kombineras, kan innehålla extremt känslig information, såsom deras betalningsinformation, platsdata och information om online-beteende.

otillräckligt informerade

CBP ordförande Jacob Kohnstamm fördömde hur Google hanterar sin användardata: “Det sätt som Google har kombinerat personuppgifter sedan introduktionen av de reviderade integritetsförhållandena den 1 mars 2012 är i strid med lagen om nederländska dataskydds”, sade han i ett uttalande .

Google kombinerar personuppgifter om Internetanvändare som erhållits via olika typer av Google-tjänster utan rätt att informera sina användare och utan att be dem om lov. Vår forskning visar att Google inte tillräckligt informera användarna om vilka personuppgifter företaget samlar in och i vilket syfte. Google skapar en osynlig väv av våra personuppgifter, utan vår tillåtelse och att per definition, är förbjudet enligt nederländsk lag.

Inga rättsliga åtgärder … ännu

Även Googles metoder har visat sig vara brott mot nederländska lagen, sade privatliv regulatorn det för närvarande inte har för avsikt att bötfälla Google, under förutsättning att företaget är villigt att göra ändringar.

Bumbling genom representanter Amazon U.K. och Google U.K. misslyckats med att avslöja några värdefulla eller insiktsfulla uppgifter om varför deras skattepost i landet är så låg, trots förekommer framför en brittiska parlamentsutskott för att svara på frågor.

“Vi har under tiden bjöd Google för en utfrågning, varefter vi kommer att avgöra om och hur vi ska distribuera alla nödvändiga medel när det gäller tillämpningen av lagen”, sade CBP.

Samtidigt har den nederländska grenen av Google svarade på anklagelserna. “Vår sekretesspolicy respekterar EU: s lagstiftning och tillåter oss att skapa enklare och effektivare tjänster Under denna process har vi gripit varje möjlighet att delta i diskussion med CBP och vi kommer att fortsätta att göra det. ”

Även om företaget hävdar att verka i överensstämmelse med europeisk lagstiftning, är Nederländerna inte det första landet att attackera Google över sin sekretesspolicy. Spanien, Italien, Storbritannien och Tyskland har antingen hotade Google över sekretesspolicy material eller faktiskt pressade avgifter.

Tidigare denna månad den regionala domstolen i Berlin slog fast att olika klausuler i Googles avtal är olagligt, om att totalt 25 klausuler i termer användning och sekretessvillkor var formulerad för vagt eller felaktigt begränsat konsumenternas rättigheter.

Google rör sig framåt mot en mer perfekt SSL, kunde Mozilla bli en gren av Google;? Google sparkar CyanogenMod Installer av Play Store, Själv köra flygande bilar? Google kunde kopplas till stealth satsning

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

 artikel

Vidare läsning