Google Nexus 6P: Great smartphone, till en mardröm reparera

Nexus 6P riva;. IFixit

Googles Nexus 6P blir lysande recensioner men phablet faller ner på reparerbarhet, bedöms av iFixit som en av de mest otillgängliga telefoner det någonsin utsatts för en nedkoppling.

Googles Nexus telefoner har i allmänhet varit rankad av iFixit som ganska billigt att reparera tack vare konstruktion som gör det lätt att bända isär dem och ersätta enskilda komponenter. Varje Google luren eftersom Nexus 4 har tilldelats en reparerbarhet poäng 7 av 10.

Nexus 5X från LG underhålls standarden men Nexus linjens generellt god reparerbarhet rekord slutar med 5,7 tums Nexus 6P från Huawei. iFixit fann det nästan omöjligt att knäcka öppna utan att skada dess lätt krossade glas kamera skal. Av den anledningen och många andra, iFixit gav det en reparerbarhet poäng bara två.

“Det är väldigt svårt – men inte omöjligt -. Att öppna enheten utan att skada glas kamera skal På grund av den unibody design, gör detta varje komponent extremt svår att ersätta,” iFixit skrev.

“Bildskärmsenheten kan inte bytas ut utan tunnel genom hela telefonen. Detta gör en av [de] vanligaste reparationer, en skadad skärm, svårt att åstadkomma,” det skrev.

Nexus 6P är inte ensam i årets grupp reparerbarhet botten-invånare. HTC One M9, som den M8, var lika svårt att slita sönder medan Samsung Galaxy S6 Edge glaskropp och begravdes batteri landade det med en poäng på tre. Apples iPhone 6 och 6 Plus tiden var relativt lätt att reparera, tjänar paret lika sju.

En tuff lim på den bakre luckan Nexus 6P gör det också svårt att få till batteriet, men en gång förbi detta är det tillgängligt, sade iFixit. Det konstaterades också att huvudkameran löds in på plats.

Den största Resultatet av Nexus 6P är att iFixit funnit sin fasta yttre konstruktion ska hjälpa dess hållbarhet.

En överraskning hitta iFixit upptäcks efter avskalning flera skikt för att nå Nexus 6P s fingeravtrycksläsare – en cirkulär plåster på baksidan av enheten – är att det är i själva verket torg, till skillnad från 5X s fingeravtryckssensor, som är faktiskt runda.

“Den cirkulära profil fingeravtrycksläsare är enbart på grund av det runda hålet i 6P bakre fall” iFixit anteckningar, spekulera Huawei kan planerar att använda samma läsaren i en annan modell.

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, säkerhet, Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet