General Motors köper Cruise Automation att påskynda förarlösa bilen ansträngning

General Motors VD Dan Ammann (höger) med Cruise Automation grundare Kyle Vogt (mitten) och Daniel Kan (till vänster).

General Motors sade fredag ​​att det planerar att köpa San Francisco-baserade start Cruise Automation att påskynda GM: s utveckling av autonoma fordonsteknik.

Inga finansiella villkor avslöjades, men en rsredovisning från Fortune pinnar värdet på “norr om $ 1 miljard dollar,” i kombination kontant och lager.

Cruise ger vårt företag med en unik teknologi fördel som är oöverträffad i vår bransch. “, Säger Mark Reuss, GM EVP global produktutveckling för GM.” Vi har för avsikt att investera kraftigt för att ytterligare växa talang bas och kapacitet redan fastställts av Cruise team.

Förutom teknik vinster, ger affären också GM hjärnan bakom tre-åriga start, som är mest känd för sin konverteringssats som kan förändra vissa typer av bilar i autonoma fordon.

Om man tittar på den större bilden, representerar förvärvet det senaste steget för hundraåriga biltillverkaren i sin uppmätt marsch mot självständiga och förarlösa fordon.

År 2014, GM lovade att införa fordon med förbättrad kommunikationsteknik och autonoma köregenskaper inom ett par år. Vid den tiden, GM vd Mary Barra sade 2017 Cadillacs skulle erbjuda handsfree-“Super Cruise” teknik samt införande av fordon till fordon funktioner. Förra året GM sade att det var öppen för att samarbeta med Google för att utveckla självständiga fordonsteknik.

På senare tid, GM sjönk 500.000.000 $ i San Francisco-baserade start åkande aktie start Lyft. Det långsiktiga strategiska allians kommer att se företags arbete med att utveckla ett nätverk av on-demand, chaufför mindre “autonoma fordon.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

När det gäller Cruise kommer start fungera som en självständig enhet inom GM: s nybildade autonoma fordon Development Team och kommer att förbli i San Francisco.

? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor

? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning

? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb

Artificiell intelligens;? Googles DeepMind hävdar viktig milstolpe i tillverkningsmaskiner tala som människor, innovation,? LG investera i AI för smarta apparater, autonom körning, stora datamängder,? IBM att använda AI att tämja stora uppgifter i sitt andra afrikanska forskningslabb; artificiell intelligens, IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut

IBM Watson: Här är vad en filmtrailer skapad av en AI ser ut