Gartner strategiska teknik för 2016 kretsar kring blandning IoT, smarta maskiner, uppgifter

ORLANDO – Gartners topp 2016 strategiska trenderna för 2016 hade en avgjord betoning på sakernas Internet, smarta maskiner och digitala lim som kommer att knyta dessa tekniker med verksamheten.

Gartner Symposium

I ett diagram, här är en titt på Gartner topp 10.

Limmet i Gartners lista, levereras vid Gartner Symposium ITxpo är något som kallas enheten mesh. Medan en term som enhet mesh låter trendiga likt Gartners nexus av krafter tagline från två år sedan konceptet är ljudet. Den allmänna idén är att den digitala nätet är ett dynamiskt nätverk som förbinder olika ändpunkter. Allt är en enhet.

Enkelt uttryckt, är enheten mesh en spin på sakernas Internet, men i slutändan kommer knyta i augmented och virtuell verklighet samt upplevelser som alltid är på. Gartners David Cearley hävdade att utformningen av ansökningar allt kommer att se till personalisering och sammanhang för att träffa flera enheter och användningsfall.

Till Cearley kommer 2016 börjar en övergång till en “post-app eran” som kommer att eliminera behovet av olika plattformsspecifika applikationer. I vissa program, kommer anmälningar ersätta funktionalitet. Saker och ting kommer att bli mer automatiserad. Appar kan vara i stort sett osynliga.

Den andra strategiska teknik för 2016 är väl känt — 3D-utskrifter. Bortsett från mer skala för 2016, kommer 3D-utskrifter fram kraftfullt eftersom det kommer att skriva ut med flera material.

Smarta maskiner är en idé som Gartner bultar hårt på sin Symposium ITxpo. Maskininlärning, sakernas Internet och automatisering slutändan kommer att göra företagen självständigt. En fin bit av Gartners agenda i år syftar till att hjälpa CIO: er att bli mer självständiga.

Informationen i denna ekvation kommer att bli en huvudvärk. Data är livsnerven i ett företag, men vad håller du, öppen för andra, sammanfatta och hantera. Information, kunskap och sociala grafer kommer att vara avgörande liksom alla de algoritmer som ska gå med dem.

? Man vs. maskin circa 2018: En verklighetskontroll på Gartners kristallkula, Dear företaget: Du är dina algoritmer, kan återförsäljare automatisera, använda smarta maskiner och hålla mänsklig beröring, De trender som kan skramla dina IT-team, digital Business kommer? betyda säkerhets huvudvärk, strategisk teknik: IoT, smarta maskiner, data, IBM, Rometty lansera kognitiv affärsenhet, GE: s Immelt på mjukvara strategi: “Varför inte vi?

Maskininlärning är en annan tråd som kommer att driva “algoritmisk verksamhet.” Kan du driver ett företag på en algoritm? Vara säker på att någon kommer att försöka.

Till sin kredit, ägnade Gartners lista fyra platser bara arkitektur. Vilka företag kommer att kämpa med — utöver leverantörer berättar för dem att de har en magisk kula — sätter dessa rörliga delarna i någon sammanhängande affärssystemet.

Säkerhet måste bli mer prediktiva och erbjuda kontinuerlig övervakning och analys. Arkitekturen måste förutse anfall och ändra i farten. Ansökningarna kommer också måste lära sig att skydda sig.

På systemsidan, noterade Gartner att GPU kommer att vara avgörande för systemarkitektur för att ge genomströmning som går utöver grafik. Om Gartners korrekt, kanske Nvidias företag ambitioner kommer gå bortom superdator.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

För mjukvaruarkitektur, är företag kommer att behöva tänka smått med microservices som kommer att ersätta monolitiska applikationer. Ange teknik som Docker.

När det gäller sakernas Internet arkitektur noterade Gartner att det inte blir någon dominerande ekosystem genom 2018. Med tanke på att själva verket är det inte förvånande att alla från IBM till GE till Salesforce har ett sakernas Internet spela. Företag kommer att behöva rulla sina egna plattformar och integrera sakernas med bakändan.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta