Facebook förnyade sökningen ögon Google torv

Facebook på torsdag sade den kommer ytan 2 biljoner offentliga tjänster i sitt index i en rörelse som skulle kunna öka konkurrensen med Google.

Google och Facebook är redan duellerande på annons relevans och företagskunder. Nu Facebook förbättrar sin sökindex.

I ett blogginlägg, Facebook sade den uppdaterar sin sökning över dess Apple iOS, Android och skrivbordsprogram. Tanken är att Facebook-användare kommer att kunna se vad folk pratar om med sina offentliga inlägg.

Facebooks Uppdateringen innehåller förbättrade sökförslag leder med offentliga inlägg och utförsel från vänner och samtal. Facebook är klart går engagerar sig mer över offentliga inlägg. Företaget sade

Denna hänvisning tycks vara lite av en Twitter mördare. Men lita på Google är ett mål. se även: Googles annons företag känner Facebook värme

Här är de viktigaste hämtställen

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Vara mycket medvetna om vad du lägger offentligt. Offentliga Facebook-inlägg är öppna för massorna att se via ny sökning,. Facebook verkliga spelet här är att använda sociala sökning som en mer relevant väg till information än Googles strategi,. Sökannonsering på Facebook sökningen är sannolikt att följa med tanke på 1,5 miljarder söker en dag social webbplats redan har.

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport