Facebook förnekar patent används för att spåra inloggade ut användare

Under helgen, Uncrunched pekade på ett blogginlägg till mig (Facebook förnekar cookies spårning anklagelser) för att understryka en specifik offert. “Facebook inte spåra användare på webben,” Facebook talesman sade i ett uttalande. Precis nedanför, bloggen pekade på ett patent från United States Patent & Trademark Office (USPTO) med titeln “förmedla information i ett socialt nätverk system om aktiviteter från en annan domän.

Här är det abstrakta

I ett utförande, är en metod som beskrivs för att spåra information om aktiviteter för användare av sociala nätverkssystem medan på en annan domän. Metoden innefattar att upprätthålla en profil för var och en av en eller flera användare av sociala nätverk systemet, varje profil identifierar en anslutning till en eller flera andra användare av sociala nätverk systemet och innefattar information om användaren. Metoden dessutom innefattar emot en eller flera meddelanden från en tredje parts webbplats som har en annan domän än det sociala nätverket, varje meddelande kommunicera en åtgärd som vidtas av en användare av sociala nätverk systemet på tredje parts webbplats. Metoden dessutom innefattar loggning av åtgärder som vidtagits på tredje part webbplats i sociala nätverk systemet, varje loggade åtgärder, inklusive information om åtgärden. Förfarandet innefattar vidare att korrelera de loggade åtgärder med en eller flera annonser som presenteras för en eller flera användare på tredje parts webbplats samt att korrelera de loggade åtgärder med en användare av sociala nätverkssystemet.

Även om patentet inte säga att förvärvaren är Facebook, betyder nämna tre uppfinnare. En snabb kontroll på Linkedin visar att alla tre av dem arbetar för sociala nätverk jätte: Kent Schoen, Gregory Dingle, och Timothy Kendall.

Men jag ville vara helt säker, så jag kontaktade Facebook och bekräftade att detta patent verkligen hör till företaget. Facebook ansökte om patentet den 8 februari, var 2011. Det beviljades den 22 september 2011.

Uncrunched s Börden var att medan Facebook sa att det inte spårar användare på webbplatser från tredje part, har det patenterade just en sådan metod. Jag kontaktade Palo Alto för förtydligande, och här är vad jag hört tillbaka.

Vissa människor har föreslagit att denna ansökan är avsedd att patentera spårning av utloggade användare, “Facebook talesman sade i ett uttalande.” Inget kunde vara längre från sanningen. Istället en noggrann läsning av den del av programmet som påstås beskriver spårning av utloggade användare (punkt [0099] visar att detta utdrag faktiskt beskriver en grundläggande del av Facebook Platform sociala plugins som skapar sociala upplevelser på webben utan att logga in Facebook upprepade gånger eller tredje parts webbplatser alls.

Våra sociala plugins låta Facebook-användare att gå till en webbplats med ett socialt plugin och se vilket innehåll sina vänner har velat utan att logga in den webbplatsen. Användaren måste dock vara inloggad på Facebook för att se detta sociala innehåll på tredje parts webbplatser. Vad är det som beskrivs i avsnitt [0099] ansökan är det faktum att du inte behöver logga in på Facebook en gång vid varje tredje parts webbplats för att se insticksprogram social. Du måste bara vara inloggad på Facebook när du besöker webbplatsen. Om du fortsätter läsa programmet (dvs. punkterna [0100] och [0101]), hittar du också att det är förenligt med våra långvariga principer varsel, val och kontroll, och erbjuder mekanismer och processer genom vilka en person skulle anmälas och kan välja in eller ut.

Sekretessgrupper be FTC för Facebook undersökning också, amerikanska kongressmän be FTC att undersöka Facebook cookies, irländska dataskyddskommissionär att börja Facebook revision, Facebook spår du på nätet även när du har loggat ut, Facebook förnekar cookies spårning påståenden, Facebook fixar kaka beteende efter utloggning ; En närmare titt på Facebook Tidslinje och Open Graph

Det finns andra saker som nämns i patentansökan och för många av dem, är det viktigt att förstå hur företag använder patent. Det vill säga teknikföretag patent massor av idéer. Några av dessa idéer blir produkter eller funktioner och vissa inte. Som ett resultat, bör nuvarande funktionalitet och framtida affärsplaner inte härledas från våra patentansökningar.

Hursomhelst, integritet grupper och amerikanska kongressmän vill Federal Trade Commission (FTC) att utreda Facebook för dessa och andra metoder. Det är upp till regeringen att avgöra om detta är ett problem för användare eller inte.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september