En första titt: HP Touchpad 4G från AT & T [uppdateras]

Nu när HP Touchpad Wi-Fi officiellt har lanserat för andra gången den 17 juli kan vi fokusera på 4G version som AT & T kommer att släppa i tid för “tillbaka till skolan.” Här är några bilder på den kommande och uppgraderade Touchpad 4G, tagen från Holiday Förhands händelse AT & T: s förra veckan.

Om du inte har hört, kommer nästa pekplatta har en något snabbare processor klocka på 1,5 GHz snarare än 1,2 GHz i Wi-Fi-version. Även om det kommer att marknadsföras som ett 4G-enhet fungerar på AT & T: s HSPA + nätverk snarare än LTE. När det gäller lagringskapacitet, kommer pekplattan 4G endast vara tillgänglig i 32 GB och har inbyggd GPS så denna premie version sannolikt inte kommer billig.

Bortsett från dessa interna förändringar mellan Wi-Fi och 4G-versionen har pekplattan väsentligen samma chassi, vilket betyder att det fortfarande har en mycket glansigt fall som är ett fingeravtryck magnet. Stereohögtalarna är bilden nedan.

Det finns SIM-kortplatsen som är tillgänglig externt, vilket framgår i bilden nedan. [Uppdatering: Jag identifierade felaktigt kortplats för ett SD-kort. Jag ber om ursäkt för förvirringen orsakad] Anm. Gula prickar speglar lamporna i taket och inte någon ny textur tillämpas på pekplattan skärm.

Jag frågade HP: s chef för Product Management Jonathan Oakes om blandade recensioner om styrplattan Wi-Fi och han avslöjade laget inte överraskad av merparten av den kritik och buggar, vilket är varför laget är redan arbetar på en over-the-air uppdatera för alla pekplattor. Han sade att uppdateringen bör vara redo för användare före slutet av denna månad.

Konsumenter, å andra sidan, skulle förmodligen föredra att vänta (bara ett par veckor, som det visar sig) för att köpa en mer polerad produkt. Jag undrar hur många människor tillbaka sina pekplattor eftersom det besvikna dem out-of-box. Pekplattan 4G definitivt komma, men en liten bula i CPU klockfrekvens och vissa programuppdatering vara tillräckligt för att göra kritikerna att ändra sig om webOS och pekplatta?

[Källa: HP pressmeddelande via ThisIsMyNext]

HP påståenden gör över med styrplattan lanseringen, HP lanserar officiellt webOS styrplattan … igen, HP lanserar styrplattan … meddelar sedan snabbare version kommer snart … whaaa ???; Rykte: 64 GB styrplatta med snabbare processor, 4G kommer i augusti, att Pre3 och OPAL följa i höst, HP: s styrplattan: Blandade recensioner om användargränssnitt, oundvikliga iPad jämförelser, ThisIsMyNext: Intervju: HP: s Stephen DeWitt och Jon Rubinstein på webOS, död Palm, och samarbetar med Amazon

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär

HPE i samtal för att sälja sin programvaruportfölj

HPE uppdateringar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand

Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, HPE avlastar “icke kärn” mjukvarutillgångar till Micro Focus i $ 8,8 miljardaffär, Enterprise Software, HPE i samtal om att sälja av sin programvaruportfölj, Enterprise, HPE uppdaterar Vertica, ökar maskininlärning funktioner i Haven Ondemand