Drone leverans är ingen smärta i Glas: DHL undersöker ny teknik hastighets paket ankomst

. DHL parcelcopter i aktion, DHL, höstas, Deutsche Post DHL, världens största logistikföretag, blev den första i Europa att använda ett kommersiellt drone att leverera paket, och nu det kan ha spårat upp en annan genombrott – att hitta en bra användning för mycket baktalade Google Glass.

Google slutade kommersiella försäljningen av smarta glasögon i slutet av januari, efter det att produkten misslyckats med att fånga fantasin hos konsumenter och drog integritetsfrågor. Men inom företaget, det finns fortfarande en potentiell användning för augmented reality. DHL, för en, är att titta på sätt att använda smarta glasögon för att snabba orderhantering.

DHL samarbetar nyligen med en av sina kunder, elektronikföretaget Ricoh, på ett pilotprojekt för att ge smarta glasögon för att beställa plockare, människorna i lagret som uppfyller kundorder. Normalt är orderplockning görs med hjälp av en checklista papper och en scanner: arbetaren måste använda listan för att hitta platsen för produkten, skanna den och sätta den i rätt fack, och sedan bocka av en lista papper.

Som hype bygger över potentialen hos drönare i näringslivet, är Europa tittar på när och var reglerna måste sättas på plats.

“Vi trodde att smarta glasögon skulle bli nästa steg, eftersom lagerarbetare skulle kunna göra alla uppgifter med en enhet,” Gina Chung, projektledare för DHL trendforskning, berättade webbplats.

För pilotprogrammet, tio arbetare vid Ricohs lager i den holländska staden Bergen användas antingen Google Glass eller VuzixM100 headset att plocka order för tre veckor. Programvara som utvecklats av tyska wearable computing mjukvaruföretag Ubimax visas paket orderinformation på glasögonen, inklusive plats, gång, och den mängd som krävs.

Under rättegången har tre veckors tid, de tio arbetstagare som använder smarta glasögon plockas mer än 20.000 artiklar, uppfyller 9.000 order – visar en markant ökning av hastigheten samt en minskning av fel.

DHL uppskattar att användningen av augmented reality ökat sin effektivitet med 25 procent.

FAA att införa restriktioner för kommersiell drone användning, Game of drönare: Google förbereder Project Wing mot Amazons Prime Air, Amazon Prime Air drönare mark i Storbritannien

Arbetare rapporterade att de gillade att använda båda typer av glasögon, trots att Google Glass-processorn, som sitter precis vid templet, tenderar att värma upp efter lång tids användning.

Det finns andra hinder för en mer utbredd användning av smarta glasögon i detta sammanhang, bland annat hälsa och säkerhet, eftersom få studier har gjorts om effekterna av långvarig användning av augmented reality. Det är också ännu inte klart hur länge smarta glasögon kommer att pågå i en industriell miljö.

Ändå Chung beskrev resultaten av pilot som “lovande”, och DHL undersöker nu flera projekt med andra partner. “Vi har en hel del kunder som är intresserade av att göra mer på augmented reality i andra delar av leveranskedjan”, sade hon.

Smarta glasögon är inte den enda teknik som DHL checkar ut. Trend forskning har redan analyserat potentialen i stora data: med hjälp av enorma mängder information logistikföretaget har att mer effektivt leverera paket. Detta projekt har redan gått från trendforskning till DHL: s företagsgrupp för eventuellt genomförande. Även om det finns inga ord ännu på vad som skulle kunna göra snittet, sin rapport Big Data i logistik ger en bit av en smak – förutsäga störningar i leveranskedjor, till exempel, eller optimera leveransvägar.

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

Andra studier ser ännu längre in en möjlig framtida: en som kan omfatta själv köra bil och gaffeltruckar och störande effekt 3D-utskrifter kan ha på logistikbranschen. Tänk dig till exempel om alla hade 3D-skrivare i sina hem, då produkter skulle laddas ner och skrivas ut hemma, i stället för beställas från en leverantör och levererade.

DHL har också övervägt möjligheten att ha en digital lager av avancerade skrivare som kan skriva ut produkter på efterfrågan för sina kunder – en intressant idé, men en som är ännu långt borta. Chung noteras att även 3D-utskrift är möjligt i dag, det är fortfarande för dyrt och tidskrävande.

Oavsett planerar DHL att hålla ett vakande öga på ny teknik. “Om en trend tar fart, vill vi vara framför sig”, sade Chung.

En DHL trend forskningsprojekt har redan tagit fart, bokstavligt talat. I september 2014 började företaget leverera paket till ön jurist i Nordsjön med hjälp av en drönare, DHL Parcelcopter 2,0.

DHL först testade sin parcelcopter i december 2013, men laget sedan dess gjort ytterligare utveckling till quadrocopter, utvidga sin flygområde och duration. För tre månader, drönare flög en leverans en 12km leveransrutt från staden Norddeich till jurist, i varierande väderförhållanden. Det flög på en höjd under 50 meter för att inte störa någon annan flygtrafik.

Medan parcelcopter flyg var främst för forskning, drönare var också en verklig värld behov. Ön jurist får vanligtvis leveranser med båt, som inte vanligtvis körs på helgerna eller när haven är alltför ojämn. Som ett resultat, invånare på ön som behövde medicin levereras på helgen ofta tvungna att vänta. Den parcelcopter fylls detta gap, vilket gör ön kunder att beställa medicin som kunde levereras av drönare inom 30 minuter till en timme.

Drönaren var jordad för vintern, och DHL utvärderar för närvarande hur man flyger sin drönare projektet vidare.

DHL: s drone-projektet är ett intressant prestation inte bara på en teknisk nivå, men också på en politik en. Den parcelcopter flygning involverade i samarbete med myndigheter för att låta drönare flyga ut ur siktlinjen för dess mänsklig operatör. Det tyska ministeriet för transport och digital infrastruktur tillåts detta genom att upprätta ett begränsat flyg område uteslutande för drone pilotprojektet. Detta är något som USA: s Federal Aviation Administration ännu inte kommer att tillåta, och en regel som har brottats drönaren ambitioner Amazon och andra amerikanska företag.

drönare

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik