Deloitte Digital: Chief Marketing Officers invaderar IT torv

Deloitte Digital precis släppt forskning om CIO / CMO relation. Även usel presentation gör data svårt att dechiffrera, flera punkter är värda att undersöka.

Enligt den “metoden” i pressmeddelandet, Deloitte utförde sökordsanalys med hjälp av Sysomos MAP och Salesforce Radian 6. De undersökte “54,552 bitar av sociala medieinnehåll nämna både CMO och CIO: er,” titta på “innehåll särskilt behandlar hur man överbrygga klyftan och driva en kundfokuserad organisation och viktiga milstolpar i detta samarbete väg.

Jag antar analytiker sökt sökord som skulle belysa CIO / CMO relation. Deloitte ger ingen ytterligare detaljer om deras analysmetoder, vilket begränsar det förtroende vi kan placera i uppgifterna.

Som sagt, några slutsatser är intressanta

79 procent av CMO har sin egen IT-budget. [Anm: “. IT-budget” Jag misstänker att de menar “teknik budget” snarare än]; 27 procent av CMO teknologi spendera faller utanför IT; 71 procent av CMO / CIO samtal fokuserade på “överbrygga klyftan mellan de två ledarna; 43 procent av CMOS tror teknikutveckling, förmodligen inom IT, är för långsam

Baserat på dessa data kan vi dra följande konsekvenser

Deloitte förtjänar beröm för att genomföra forskning om dessa frågor. Men nedvärderar dålig presentation själva forskningen. Nästa gång, jag föreslår följande råd för att förbättra både användbarheten och forskning trovärdighet

Skapa inte infographics som kräver 3D-glasögon. En stor del av den grafiska är omöjligt att läsa eftersom den medföljande storlek är för liten och taggiga.

Exponera mer detaljer om uppgifterna. Metodiken beskrivning och analys av uppgifterna är vaga, vilket leder till frågor om kvaliteten på forskningsinsatser och resultat. Långt bättre att presentera detaljer om de specifika sökord, frekvenser och källor som analyserades.

Erbjuder mer än ett pressmeddelande. Deloitte Digital beskriver resultaten i ett pressmeddelande och blogginlägg som hänvisar till varandra. Köpt innehåll i Wall Street Journal och en artikel i Venture lägga lite ny information. Om uppgifterna är menings sedan presentera det med en nivå av rikedom till dess betydelse, om inte, då inte att offentliggöra.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst