Data forskare: Hur man hyra och hur man får ut det bästa av dem

Den oändliga tillväxten av stora datamängder innebär rollen av data forskare kommer att spela en allt större roll i moderna företag.

Vilken roll av CIO i uppkomsten av uppgifter vetenskap, och hur kan IT-ledare och deras verkställande kamrater hitta den kompetens de behöver?

Här är fem områden att tänka på.

1. Erkänna möjlighet att tillföra värde

Big data utbrändhet vävstolar som dataforskare som drabbats av arbetsrelaterad stress, Data vetenskap: “Machines göra analyser. Människor gör analysen, Singapore börjar MOOC att tågdata forskare

Andrew Marks, CIO på Tullow Oil, hävdar att med ökningen av dataforskare, värdet av data – och informations – är erkänd. Detta stärker hand IT-organisationen – och betonar vikten av “jag” i CIO.

Medan tekniken för att köra stora-data projekt kan öppna upp för fler företag har framsteg hämmats av bristande kompetens och ett företags preferens för magkänsla.

“Det är IT-infrastrukturen på vilken data fångas, manipuleras och tolkas som är avgörande. Det ansvar för denna infrastruktur vilar helt och hållet med CIO, oavsett om på plats, värd, eller molnet”, säger Marks.

Han säger CIO tillämpningsområde kan omfatta hantering av data vetenskap laget, eller gör det möjligt för dem för vilka uppgifter är deras jobb. “The CIO kan nu titta på sätt att få effektivitet i detta område och genom att konkret värde till hans eller hennes organisation”, säger Marks.

Med en förståelse för vad som är möjligt när det gäller dataleverans, har CIO en ny partner som har potential att addera betydande värde på det sätt en organisation interagerar med sina kunder. Tillsammans kan data forskare och CIO bilda ett värdefullt allians som kommer att tjäna både vad gäller karriär och organisatoriska värde.

2. Fokus på att hitta bra folk

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Stephen Hand, tidigare CIO och huvudkonsult vid Consult 360, säger att bygga på den traditionella kompetens data analytiker, kommer den nyligen titeln roll data forskare lägga till en strategisk dimension att arbeta med företagsdata.

För honom primära roll dataforskare är att identifiera från interna och externa källor till data som har verklig affärsnytta för organisationen – och utveckla leveransvägen för information i rätt delar av verksamheten.

Hand säger ökningen av dataforskare är förvånande, särskilt som det har länge förutspått att industrin skulle få se en massiv brist på personer med en hög grad av analytisk förmåga. Han säger varje individ med data vetenskap i sin Linkedin-profil kan förvänta sig att bombarderas med e-post från rekryterare – ännu, Hand säger smarta organisationer fokuserar också på två andra datakällor forskare.

Den första är att utveckla en nära arbetsrelation med ett universitet, och inte bara datavetenskap skolan som många av de mest framgångsrika analytiker från andra skolor inom vetenskap “, säger han.” Det andra är att titta in i organisationen för kärn analytisk förmåga och vara beredd att omskola dem i avancerade uppgifter analys.

3. bygga långvariga relationer

Liksom Stephen Hand, i2O programvara och IT-chef Mike Williams erkänner att den tuffa delen av data vetenskapen att få tag på kompetenta experter. Vattnet management specialist är en tung användare av Apache Cassandra öppen källkod databasteknik

Utmaningen är att rekrytera folk, “, säger Williams.” Vad vi gör när det gäller att använda teknik, är spännande. Men det finns en mycket liten talangpool för att rita. Det finns inte så många människor som har erfarenhet av att använda teknik som Cassandra.

Williams försök att lösa kompetensbristen kretsar kring nära samarbete med universitet och han nämner Southampton, Bristol, Bath och Exeter. “Vi ser att rekrytera och sedan utbilda människor”, säger han. “Vi letar alltid efter att få våra duktiga människor att lära sig nya färdigheter.

4. Arbeta med specialister partners

Jim Anning, chef för data och analyser vid British Gas Connected Homes erkänner rekrytering av kvalificerade specialister kommer att bli en avgörande fråga för många chefer som vill göra det mesta av big data. “Att hitta uppgifter forskare är den centrala frågan”, säger han. “Det är en mycket eklektisk skicklighet och kreativa general kan ofta göra mer än specialister, men de är tuffa människor att hitta.

De specifika delar av dataforskare – skapar algoritmen tar feedback, och tweaking matematiken – är högutbildade, säger Anning. Han säger hjälp kommer i form av S2DS, en specialistorganisation som driver en fem veckors workshop för att träna analytiska doktorander och forskare i teknikerna datavetenskapen.

Syftet med workshopen är att skapa en pipeline av hög kvalitet, kommersiell talang. Anning, under tiden, är turen att kunna redan dra på några stora interna talanger. “Jag är glad att vi har en intressant uppsättning av problem att lösa”, säger han.

5. Se till att du ställa de rätta frågorna

Liksom sina kollegor, Omid Shiraji, CIO på Working Links, säger oro kompetens är verklig. “Det finns en massiv brist eftersom relativt sett, du talar om en ung roll”, säger han, innan tyder på att – trots vikten av analys och intelligens – organisationer behöver för att förstå hur de skulle använda uppgifter forskare.

Det är en viktig roll, men det finns en nivå av mogen samtal som måste äga rum inom företag “, säger Shiraji.” Du behöver kompetenta människor internt som förstår dina data och hur det skapar något nyttigt för organisationen. Externt kontrakterade människor kan inte göra det.

Läs mer

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst