BBC Micro Bit: Kan en miljon av dessa små datorer skapa nästa generation av kodare?

BBC Micro Bit

Mer på BBC Micro Bit

Här kommer BBC Micro Bit, den lilla styrelse som vill överträffa BBC Micro, BBC ger bort en miljon Hallon Pi-liknande Micro Bits till brittiska studenter, Maskinerna som definierade British computing: Från Spectrum, BBC Micro och Amstrad till. ..The Flan

BBC hade börjat leverera den första i sitt Micro Bit programmering styrelser att studenter, ett projekt som man hoppas kommer att bidra till att skapa nästa generation av kodare och tech entreprenörer.

Upp till en miljon av enheterna kommer att levereras gratis till 11- till 13-åringar i Storbritannien, som sedan kan använda kortet som grund för att bygga enheter och programmeringsprojekt.

iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, iPhone, A10 Fusion: Silicon driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus

Tillbaka på 1980-talet, BBC Micro – en hemdator utvecklats med Acorn – introducerade många barn att beräkna för första gången, och det är krediteras med gnista ett intresse för datorer av många som senare blev tech entreprenörer. BBC hoppas den nya enheten kan göra samma sak.

Lanseringen av styrelsen har försenats på grund utvecklarna beslutat att göra några mindre ändringar till hur strömförsörjs runt bordet. Skivorna var ursprungligen kommer att anlända i skolan i slutet av oktober och planen var att leverera upp till en miljon Micro Bits före slutet av året.

BBC Micro Bits kommer att levereras i hela landet med hjälp av skolor och göras tillgängliga för hemundervisning studenter under de närmaste veckorna och ges till eleverna att hålla. Som barn flytta upp genom skolan, kan de fortsätta att använda samma Micro Bit enhet. Medan enheterna vänder sig till elever i år sju och åtta, kommer extra kort att skickas till lärarna att förlänga sina Micro Bit lektioner för elever i andra årskurser.

Efter rikstäckande utbyggnad, hårdvara och “en stor del av” programvaran kommer att vara öppen källkod, säger BBC. Micro Bits kommer att finnas tillgänglig att köpa från en rad olika återförsäljare. Pengar som genereras från dessa kommersiella försäljningen kommer att användas för att uppmuntra så många som möjligt att ansluta sig till kodnings revolutionen.

BBC generaldirektör Tony Hall sade Micro Bit har potential att bli en nyskapande del av brittiska innovation “hjälpa denna generation att vara kodare, programmerare och digitala pionjärer i framtiden”.

I styrelsen ingår en 32-bitars ARM Cortex M0 mikroprocessor med integrerad extremt låg strömförbrukning Bluetooth. ARM har också arbetat på den ursprungliga 1981 BBC Micro dator.

Mikro Bit tillverkas av element14, medan Lancaster University utformat och utvecklat körning. Microsoft utvecklat webbplatsen att vara värd kodredigerarna och har gett två kodnings språk: Microsoft Touch utveckla ett textbaserat språk, och Microsoft Block Editor, en grafisk kodspråk. Nordic Semiconductor levererade extremt låg strömförbrukning Bluetooth chip, medan NXP Semiconductor under förutsättning att mikro, accelerometer, magnetometer och på systemnivå elektrostatisk skydd.

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

A10 Fusion: Kisel driver Apples nya iPhone 7 och iPhone 7 Plus