Äpple köper stora uppgifter fast Locationary i kartläggningsansträngning tryck

Apple har förvärvat kanadensiska stora uppgifter start Locationary för en hemlig summa, en rapport bekräftade på fredag.

Nyheten, som först rapporterades av AllThingsD, nu pinnar in som fjärde förvärv Apple har gjort under de senaste åren – Placebase, C3 Technologies, och Poly9 – i ett försök att stärka sin karttjänst. Buyout har redan stängt, enligt rapporten, som innehåller tillgångar och personal.

Google Maps är att få en kuponger och erbjudanden infusion i ett drag som kommer att bli allt praktiskt som bärbar teknik accelererar.

Även Locationary är en stor uppgifter firma, som äger en plattform för sammanslagning och förenkling företagsinformation, ger namnet på start framför allt spelet bort.

Apple vill stärka sina kartor – som i sig är inte så förvånande, om du har tagit en titt på den kartläggning app helst nyligen.

Efter Apple slet ut Google Maps från sin senaste iteration av sitt mobila operativsystem, kom iPhone och iPad tillverkare krypa tillbaka efter sin egen karttjänst flunked och floundered. Apple vd Tim Cook, mea culpa tog kundens värme utanför, företaget för en stund, och Google Maps stormade via App Store diagram med egen tredje part erbjuder för plattformen.

En av de viktigaste problemen med Maps Apple under sin första inkarnation var inte de visuella problem eller brister liggande flygfoton. Ingenting var där det borde ha varit. Oceans var på fel plats, och stora landmärken är felaktigt placerad.

Locationary är ett fynd, skarv och slå samman notering tjänst som crowd information och pluggar in den i sin förenade dataöverföring som heter Saturnus. Detta i sin tur bekräftar data kontinuerligt för att säkerställa att det inte bara är de uppgifter korrekt, men det är också i ett format som är konsekvent över hela linjen.

iPhone, iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell, Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

De uppgifter som samlas och sorteras efter Locationary Saturnus plattform preciserar exakt geografisk men även andra dynamiska data, såsom öppettider.

Vad nästa? Det är troligt Locationary kommer att bidra med Apples försök att ta på Google Maps, dess främsta rival i kartläggningen utrymmet (som i sin tur drivit på användare som ett alternativ när det erkände sin egen kartor var mindre än idealisk). Kartor Apple fortsätter att knapra på Googles fötter, men det kan dröja tills Apple-användare börjar lita på in-house karttjänst som främsta källa för navigering och plats sökning.

iPhone 7 prislappar kan hindra Kina försäljning

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik