Anonym hackar Singapore PM webbplats

[UPDATE: Vid en genomgång fredag ​​eftermiddag till vilket endast lokala medier var inbjudna, IDA sade trafik till många statliga platser var ovanligt hög den 5 november, hade dagen “Messias”, uppmanade singaporianer att hålla en virtuell protest. Regulatorn sade att det anges distributed denial of service-attacker inleddes mot platserna, och pekade på en sårbarhet i Googles sökfält inom två brutit platser som tillät hackare att komma förbi sidans.]

SINGAPORE – Efter hans hot att “spåra” hackare som riktar sig mot land, var premiärminister Lee Hsien Loong officiella hemsida brutit av hacktivist gruppen Anonymous sent torsdag kväll.

I ett uttalande som släpptes tidigt fredag ​​morgon, IKT regulator Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) sade en “undersida för sök” på statsrådets kansli (PMO) webbplats är utsatt men den viktigaste platsen fortfarande fungerar.

I en andra uttalande vid middagstid, IDA sade en undersida av Istana webbplats har också äventyras om en timme efter PMO: s hemsida var oläsligt. Istana är den officiella residens Singapores president-elect Tony Tan

En sårbarhet i dessa undersidor utnyttjades för att visa sidor från andra källor. Denna sårbarhet kallas cross-site scripting “, säger Ida.” Vi kommer att fortsätta att stärka alla offentliga webbplatser. Detta inkluderar kontroll och fastställande av sårbarheter och programvarukorrigering. Även om detta pågår, kan besökare på myndigheters hemsidor uppleva återkommande problem med tillgång. Detta kommer att slutföras så snart som möjligt.

Den tillade att överträdelsen utreds nu av polisen.

[UPDATE: Vid en genomgång fredag ​​eftermiddag till vilket endast lokala medier var inbjudna, IDA sade trafik till många statliga platser var ovanligt hög den 5 november, hade dagen “Messias”, uppmanade singaporianer att hålla en virtuell protest. Regulatorn sade att detta anges distributed denial of service-attacker inleddes mot platserna, och skyllde en sårbarhet i Googles sökfält inom två brutit platser som tillät hackare att komma förbi sidans. webbplatsen väntar Googles svar på detta.]

Den drabbade sida av PMO Webbplatsen defaced med en rubrik som löd “Det är fantastiskt att vara singaporean idag”, tillsammans med en bild av den numera ökända Guy Fawkes mask som vanligen förknippas med Anonym. Sidan innehöll också detta uttalande text: “PM Lee varnar hackare: Vi kommer att spåra upp dig – även om du tror att du är” anonym “.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Den berörda delen togs ner efter att någon skrivit om händelsen på Facebook.

Överträdelsen kommer efter Lee hade, lovade att “spara någon möda” till “spåra” hackers, som riktar Singapores IT-infrastruktur. Detta var första gången han hade svarat på tidigare hot av en hacker som kallas “Messias” och en del av gruppen Anonym, som skrivit en YouTube-video i protest i Singapore regeringens, online media licensregel.

Lee sade på nätet anonymitet menade inte de ansvariga för cyberattacker bör inte ställas till svars. “Du kanske tror att du är anonym – vi kommer att göra den extra ansträngningen att ta reda på vem du är”, sade han.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters