3D-utskrift vänder strategiskt 2015, säger Gartner

ORLANDO – Gartner på tisdag rullade ut sin topp 10 teknik av strategisk betydelse för 2015 och den stora takeaway är att 3D-utskrifter har blivit mainstream i företaget. Samtidigt smarta maskiner, datoröverallt och sakernas Internet är klammer för 2015.

Topp 10 listan jämfört, med 2014: s lista, inte erbjuder en hel del överraskningar, men inte lyfta fram några viktiga flameouts. Till exempel, hantering av mobila enheter var en strategisk teknik i 2014, men gjorde inte snittet i år. Varför? hantering av mobila enheter blev en handelsvara teknik och CIO på Gartner Symposium / ITxpo håller slog av en uppsjö av Enterprise Mobility Management företag som står inför nära viss konsolidering.

Här är vårt förslag om tillståndet i 3D-utskrifter, är de sätt företag som använder den idag, och hur det kommer att revolutionera framtiden för verksamheten.

3D-utskrifter knäckt Gartners topp 10 i 2014, men har arbetat sig upp till nr 3 plats. Varför? 3D-utskrift är nu strategisk som en uppsjö av företag har förvärvat system för prototyper och andra användningsfall. På Gartners hype kurva, har 3D-utskrifter nått fas där det ska leverera real avkastning.

Gartners analytiker David Cearley sade att företag funderar 3D-utskrifter måste visa investeringar genom en lins av bättre smidighet, kostnadsbesparingar samt innovation för framtida produkter.

Här är en titt på de hämtställen från andra objekt på Gartners strategisk teknik listan.

Mer

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Datoröverallt: På många sätt computing hänvisar allt till rörlighet, flera skärmar och sensorer. Företagen måste fokusera på användarupplevelsen och hyra talang enlighet med detta. Sakernas Internet är inte precis en nyhet blixt på strategiska fronten, men Cearley hävdade att företagen kommer att behöva nya arkitekturer för att verkligen ta vara på de data och analyser som kan komma från dag där allt nätverk,. Invisible analys, kontextrika system och smarta maskiner. Det övergripande temat för dessa tre tekniker är att maskinerna kommer att bli mer mänskliga, notera sammanhang och i slutändan kan ta ditt jobb. Ett företag som missar dessa tech kurvor kunde gå kaputt bråttom, de fyra nedersta teknik – moln, programvarustyrd allt, Web-it och riskbaserad säkerhet – egentligen kretsar kring att skapa den infrastruktur som gör det möjligt för mer futuristiska utvecklingen på. överst i listan. Den stora tema är att ansökningar allt kommer att vara i molnet och utveckling kommer att vara hemma i det. Molnet blir systemet för registrering och definieras av program och i slutändan kommer att behöva intelligens för att försvara sig mot attacker.

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Microsofts vd Nadella: Windows 10 är ett sakernas spela också, smarta maskiner, kan digital affärsinformation upend IT picka beställer, IT utgifter för 2015 anemisk bland digitalteknik, säger Gartner, Nästa stora tech gig: Digital humanist; Varje företag kommer att vara digital: kan tech ledare gör tur, utbildning kommande omstrukturering:? Hur mycket kommer det verkligen hjälpa?

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst