Misstänkt NASA hacker att höra öde nästa månad

Gary McKinnon dök upp i domstol i London på onsdag, i den senaste fasen i en utdragen rättsprocess. Hans försvar har hävdat att han inte ska utlämnas, eftersom han kunde försökas under tuffa mot terrorism lagar i USA, som skickas till Guantanamo Bay och fängslade i upp till 60 år.

På onsdag, producerade åtal en osignerad notering från USA ambassaden, som de hävdade var en garanti för att McKinnon inte skulle prövas under militära Order nr 1, vilket gör misstänkta terrorister som prövas under militär lag.

Men försvaret hävdade att sedeln inte undertecknades och därför inte bindande. Försvaret heter Clive Stafford-Smith, en amerikansk advokat som har försvarat Guantanamo Bay fångar, som vittne. Stafford-Smith hävdade att anteckningen inte skulle hindra McKinnon från att behandlas som en terrorist.

(USA: s president Bush) har en mycket stark uppfattning att han har lagstiftande myndighet som inte trammeled av lagstiftaren “, säger Stafford-Smith.

McKinnon uppgav också att han inte var övertygad om att den osignerade not skulle skydda honom. “Det är inte värt papperet det är skrivet på”, sa han utanför domstol.

Fallet ajournerades till den 10 maj när ett slutligt beslut fattas om huruvida McKinnon kan utlämnas.

McKinnon laddas med olagligt åtkomst 97 amerikanska regeringens datorer, som drivs av NASA och USA militära, och orsakar $ 700.000 värde av skador under en 12-månadersperiod som börjar i februari 2001.

McKinnon, från norra London, har erkänt att han åt några amerikanska militära datorer, men har förnekat att orsaka allvarliga skador. UFO entusiast har hävdat att han sökte genom statliga system för bevis på utomjordiskt liv.

Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder, säkerhet, hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m

Tom Espiner av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Hur hålla sig med Microsoft Windows XP kostar London poliser över $ 2m