Google kontrakt för solenergi för North Carolina datacenter

I ett inlägg igår i Googles Gröna bloggen, meddelade Google att det hade gått in som den första kunden för en Duke Energy program som gör det möjligt att säkerställa att dess datacenter drivs med en PPA garanterar anskaffas förnybar energi. I detta fall kommer 61 MW kontrakterade makt komma från en sol projekt i Rutherford länet, NC.

Det är inte över för Windows och enheter. Men Microsofts framtid är allt om molnet och abonnemang, eftersom dess ekonomi och företags prioriteringar visar.

Google har för närvarande en multipel datacenter campus i Lenoir, NC, med den initiala bygga åtta år sedan och en stor utbyggnad av anläggningen i 2013. 2013 var också när Duke Energy startade grön Källa Rider program, som är ett experimentellt program erbjuder företag med omfattande energibehov, såsom datacenter, förmågan att kompensera sin energiförbrukning med förnybar energi.

Programmet blir runt behovet av att möta ofta komplexa regulatoriska krav för köpkraften på skalan som krävs av dessa energiintensiva industrier och gör det möjligt för företag att göra effekt inköp direkt från Duke Energy, snarare än att köpa eller finansiera storskaliga projekt för förnybar energi direkt, i syfte att kompensera sina effektbehov som måste tillföras mer konsekventa och pålitliga kraftkällor än vindkraft och solenergi.

Trots tillkännagivandet av programmet i november 2013 har det tagit över två års arbete för att få Google, den första kunden officiellt meddelade för det här programmet. Programmet kräver inte att energi tillföras från en viss förnybar energikälla, och förskjutningen gäller helt enkelt att förnybar energi som erhålls av Duke från vilken källa som helst.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar