GE finner datacenter mer utrymme

Befintliga datacenter ofta svårt att svara på de växande beräkna behoven hos de företag som de stödjer. Även företag kan förändras snabbt, lägga till ytterligare datacenter utrymme är en tidskrävande process med flera enkla projekt som varar sex månader till ett år innan det utrymme blir tillgängligt för användning.

GE: s kritiska ström division tycker att det har hittat ett sätt att ge datacenter med traditionell PDU åtminstone 10% mer utrymme. Genom övergången till sin Edge Cabinet enda konvertering PDU, som flyttar PDU från en plats i 19 “rack till en oanvänd hörn i fem” oanvänt utrymme i standard 24 “övergripande rack med 19” utrustning montering, som GE hänvisar till som “negativ utrymme”, ser GE datacenteroperatörer att få så mycket som 10 procent av den rackutrymme till förfogande för IT-utrustning, snarare än PDU.

Systemet går också alla strömkablar till en sida av räcket, vilket förenklar boet av ledningar som finns i många datacenter rack. GE ser detta som en säkerhetsåtgärd och underhåll förbättring, vilket gör verksamheten säkrare och underhåll enklare.

The Edge Cabinet PDU kan hantera upp till fem av de GE gp100 kraft likriktare som kan arbeta med 380-480 volt trefas växelström, levererar 12 volt likström direkt till utrustning eller till en 48 volts likström distributionsbuss. GE hävdar att dess likriktare uppfyller samma effektkrav som sina konkurrenter, på halva fotavtryck, öka effektiviteten i kraft installationen.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar