FBI varnar för “destruktiv” malware efter Sony hacka

Den amerikanska Federal Bureau of Investigation (FBI) har varnat för att hackare har använt skadlig kod för att starta destruktiva attacker mot företag i USA, efter en förödande attack på de nätverk av Sony Pictures Entertainment.

I en fem-sida konfidentiellt “flash” varning skickas till företag sent på måndag och ses av Reuters, FBI förutsatt tekniska detaljer om det skadliga programmet, men nämnde inte företags offret vid namn. Enligt den rådgivande meddelande, är det skadliga programmet särskilt våldsamma – över skriver data på hårddiskar för att göra dem lite mer än tegelstenar när du stänger också ned nätverk samtidigt.

Även om det är sannolikt att skadlig kod i fråga är kopplad till Sony hacka – med tanke på tidpunkten för den utfärdade varningen – en FBI talesman avböjde att kommentera den rådgivande. Om detta malware har använts i Sony brott mot säkerheten, kommer sannolikt att vara kostsamt och tidskrävande återställningsprocessen.

Förra veckan, rapporter dykt upp som noterade Sonys webbplatser och ett antal Twitter-flöden hade tillfälligt tagit över. Samtidigt, anställda Sonys underhållnings arm inloggad på sina system för att upptäcka ett meddelande som lämnats av en hacka grupp – eller en individ – som identifierade sig som “#GOP” – Guardians of Peace.

Meddelandet kvar på Sonys interna nätverk som krav på bolaget, lovar att släppa “hemligheter” om kraven inte uppfylls.

Vilka bedrägerier och system behöver du se upp för under semesterperioden?

Efter denna förklaring, förpackningar av filer som påstås tillhör Sony fann sin väg på nätet. Data inklusive lösenord, Outlook brevlådor, data personlig anställda och kopior av pass som tillhör både aktörer och besättningar som arbetar på filmprojekt har släppts.

Flera dagar senare, Sony filmer ännu inte officiellt släppt läckte, inklusive titlarna “Fury”, “Still Alice”, “Annie”, “Mr Turner” och “för att skriva förälskelse på armarna.

Sony Pictures företags filer stulen och släpptes i cyberattack, Amnestys Detekt verktyg vill hjälpa dig omintetgöra regeringens spioneri, snapchat frågor totalförbud mot tredje part apps efter 4chan hacka, Hackare infiltrera Vita huset nätverk, Teen hackare laddade med att stjäla $ 100 miljoner dollar i armén, Microsoft tech Analys kastar tvivel på FBI fordringar över Tor webbplats kramper, hög volym DDoS attacker ökar i Q3 2014, Apple iOS Masque Felfinnare faror Kommunikation app infiltration upptäckte, Storbritannien hyr hackers, fångar för att försvara företagsnätverk

Enligt rapporter har Sony tvingats ta in FireEye s Mandiant kriminaltekniska team för att undersöka brott och att fungera som sanering besättning. FBI undersöker också cyberattack.

En Sony talesman sade att “stöld av Sony Pictures Entertainment innehåll är en kriminell fråga, och vi har ett nära samarbete med polisen för att ta itu med det.”

, Top cyber förutsägelser om 2015

Som rapporter preliminärt kopplade cyberattack mot Sony lanseringen av en film om Nordkoreas ledare Kim Jong-un, landets tjänstemän svarade i ett ganska kryptiskt sätt. Att tala till BBC, på frågan om Nordkorea var ansvarig för attacken, en talesman för den nordkoreanska regeringen sade “Vänta och se.”

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Filmen i fråga, intervjun, är cirka två reportrar som värvats av CIA för att mörda Kim Jong-un. Tidigare i år, Nordkorea klagade filmen till FN och märkesvaror filmen en “ohöljd sponsring av terrorism.”

Läs vidare: I en värld av säkerhet

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund