Enterprise programvaruleverantörer möter deflation: Advantage SaaS

Äldre företag programvaruleverantörer fångas i en deflationspriscykel, men det finns flera nyanser värt att notera. I en forskningsrapport om prissättning modell skillnader, Cowen & Co analytiker Peter Goldmacher hittade

Goldmacher rapport är lång och vi kommer inte att beskriva varje detalj i det här inlägget. Men nyckelordet att notera hela är “störningar”. I många fall finns det inget sätt ett arv programvaruleverantör kan konkurrera på prissättning med en upp-och-comer vill växa på alla kostnader. Goldmacher sa

Så småningom kommer varje budget spänns IT-avdelningen vara på marknaden för att uppdatera sina affärssystem eller tvingas att frigöra dollar för att investera i andra mervärdes projekt. På Premiss äldre system är därför mogen för förskjutning om dessa kostnadsbesparingar faktiskt realiseras från SaaS och tillväxtdatabas alternativ.

Prisjämförelser bygger på listpriser, företagspresentationer och hårdvarukostnader. Tjänste engagemang avgifter och personal omskolning uteslöts. Goldmacher sade att hans metod gynnar förmodligen de etablerade, men det var inte mycket hjälp.

Några takeaways

Ytterst är den saknade delen av analysen värdet på agility. En lokal distribution kan spara pengar under en lång tid, men kommer att kräva en betydande uppgradering väg. I teorin kommer en SaaS distribution alltid har uppdaterat funktionalitet. Det agility är värt något, men argumentera för det kan vara svårt. När allt kommer omkring, ledningsgrupper – särskilt CIO – är sällan på plats för ett decennium.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Datahantering verktyg såsom Hadoop och NoSQL kan spara kunder 70 procent till 80 procent i förhållande till datalagringsverktyg från Teradata och Oracle,. SaaS program som Salesforce och Arbetsdag kan spara pengar under de första åren i förhållande till en lokal distribution från Oracle eller SAP, men du kan hamna betala mer ut över varaktigheten av en affär. Resultaten varierar från 50 procent besparingar att spendera mer på SaaS vs. på premissen,. Box är dyrare än på premissen alternativ i många fall, men samarbets kunderna är villiga att betala upp för att komma åt filer på distans från mobila enheter.

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Vad ledare säger om Cloud möjligheter och begränsningar, SaaS: Fördelar, nackdelar och ledande leverantörer, Exit strategi krävs SaaS licensförhandlingar, SaaS moln prissättning: Kan det någonsin lägga upp?

SaaS har en hel del variation i kostnadsbesparingar, eftersom avancerade installationer är komplicerade och ofta anpassas. I de fall där programmet är anpassad, kan SaaS bli dyrare,. Goldmacher hittade Arbetsdag har konsekvent besparingar över Oracle HCM, men Salesforce kan prissättas nära paritet med Oracle över tre år. I vissa fall, är Oracle billigare under en lång tidsperiod,. Box är prissatt till en premie för arv på premissen verktyg som Sharepoint,. Om SaaS måste anpassas, är prissättningen skillnaden mycket närmare på premissen. I de flesta fall, SaaS ger en 50 procent besparingar på framsidan,. SAP jämförelser uteslöts eftersom Goldmacher inte tillräckligt med data om licensunderhålls eller genomförandekostnader. “Vi noterar att SAP implementationer i allmänhet tenderar att vara större och dyrare än jämförbara Oracle installationer på grund av SAP: s mer konfigurerbar men mer komplex programvara”, sade han.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september