Dropbox att avvänja bort av AWS, ögon hybrid strategi, egen infrastruktur

Dropbox planerar att bygga sin egen interna moln för sin lagringstjänst och avvänja sig själv Amazon Web Services lite.

speciell funktion

Hur man planerar, hantera och optimera företagets lagring för att hålla jämna steg med datafloden.

Företaget sade i en blogg pos t att det har skalat till den punkt där den behöver en egen molninfrastruktur. Drobox noteras

Vi var tidigt ute med Amazon S3, som försett oss med möjligheten att skala verksamheten snabbt och tillförlitligt sätt. Amazon Web Services har och fortsätter att vara en ovärderlig partner – vi kunde inte ha vuxit så snabbt som vi gjorde utan en tjänst som AWS.

Eftersom behoven hos våra användare och kunder fortsatte att växa, bestämde vi oss för att satsa på allvar att bygga vår egen interna lagringssystemet. Det fanns ett par skäl bakom detta beslut. Först en av våra viktigaste produkt differentiators är prestanda. Att föra lagring internt ger oss möjlighet att anpassa hela stacken end-to-end och förbättra prestandan för vår speciella användningsfallet. För det andra, som en av världens ledande leverantörer av molntjänster, är vårt användningsfall för blocklagring unik. Vi kan dra nytta av vår skala och särskilt användningsfall att anpassa både hårdvara och mjukvara, och ge bättre enhetsekonomi.

Flytten belyser argument för privata moln för företag som drabbade skala. Även om vissa företag har gått all-in med molnleverantörer som AWS, andra har vänt tillbaka och tillbaka. Till exempel, har Zynga gått moln och hasplat tillbaka i allt för att se till infrastruktur som en tjänst igen.

Tidigare: AWS på 10: En titt på hur Amazon förnyade företaget cloud computing hackordning

Vad Dropbox är att se är att dess omfattning kan göra det möjligt att nå en punkt där de extra kostnader gå ner i förhållande till en molnleverantör. Fångsten är att bolaget har att bygga sin infrastruktur, ramp, behålla den och sedan få dessa besparingar. Om företaget inte att skala och öka effektiviteten kan inte se dessa ekonomiska vinster.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Dropbox träffar en halv miljard användare | Dropbox rulla ut sin nya Universal Windows 10 app | Dropbox handlar hullingar med boxas samtidigt värna företagets strategi

Dropbox noteras att det har tekniska kotletter och förstår exabyte skala lagring marknaden. Emellertid är Dropbox driver hybrid rutten. Företaget sa att det kommer att investera i sina egna datacenter och arbeta med AWS där det är vettigt.

Dessa åtgärder är intressant som en plats historia, men den verkliga berättelsen kommer efter några år. Kommer Dropbox få de ekonomiska resultat som den projiceras på den vita linjen?

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin