Dells Adamo: mycket modern, men den mode nedsatt bas (som jag) köper den?

Dell på tisdag lanserade sin Adamo ansträngning, en tunn bärbar dator som handlar om design och sätter PC-tillverkaren i en ny värld på uppfattningen front. Det är oklart om människor — särskilt Dells mode nedsatt bas — faktiskt kommer att köpa den.

Adamo innebär att “ha begär” eller “kär i” och det är bra. Men kommer att kärleken till ett pris: $ 1999 för att vara exakt början och $ 2699 för en högre end modell (det finns “valfria lyx paket”). Enkelt uttryckt, Adamo kommer som netbooks är den snabbast växande delen av PC-marknaden — eftersom de är billiga.

Gallery: Hands-on med Dell Adamo

Dells Adamo har några trevliga designfunktioner: unibody konstruktion, dess tunna, etsade aluminium, 13,4-tums glas widescreen display (se Dell blogg, uttalande, Techmeme). Adamo har jämförts med MacBook Air och planen på Dells webbplats presenterar denna modell typ av tillvägagångssätt. Problemet: jag känner mig redan lämnat ut eftersom jag är typ av omodern och kommer inte att förväxlas med en GQ abonnent — eller tidigare medlem av Män s Vogue klubb Gud förbjude.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Ta Dells Adamo site ut. Holy Vogue Batman (för vad det är värt även legendariska Vogue chefen Anna Wintour är räcke mot konsumism dessa dagar)

Adamo webbplats delas upp i delar: Möte, Discover, Admire och Commit. It’a alla slags breath. Och det är allt så 2006 och 2007, kanske första halvåret 2008 innan allt avslöjad. Ironi: Dells mode uttalande kommer som high end återförsäljare som Nordstrom pitching värde. Något är fel här. Är vi på humör för laptop lyx paket?

Do not get me fel, Adamo ser svälla. Jag är bara inte så säker på att konstruktionen första tillvägagångssättet fungerar just nu. Värdefrågor. Värde för prestanda verkligen betyder. I själva verket har meddelande Dell hade alltid kan vara vad som betyder mest i dag.

I stället får vi en modevisning.

Och kanske mode säljer. Rafe Need säger

Adamo är ren. Till skillnad från nästan alla andra Windows-laptop du kan köpa, har det ingen “Designed for Windows” eller “Intel Inside” klistermärken limmade till handledsstödet. Vänd på den, och i stället för ett pussel av FCC godkännande klistermärken, serienummer taggar och Microsoft-certifieringar, det finns en metalltillverkarskylten med Dell, Intel och Microsoft logotyper subtilt tryckt på den. Det finns även en speciell magnetiskt lock döljer en erforderlig licens klistermärke.

Oooh. Ahhhh. Men låt oss ge kredit där den beror. Dell är bra på utformning nu och Adamo bevisar det. Dell kan faktiskt vara snygg. Problemet är att du behöver en kundbas som eftertraktar detta synsätt och jag är inte säker på Dell har det. Apples styrka är att den har ett par miljoner kunder som kommer att köpa något det sätter ut — eftersom det är antingen ett sätt uttalande eller varumärket säger något om dem.

Turn Dell försöker göra är en tuff just nu. Som sagt Adamo ser intressant, men förmodligen för modet för priset.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september