Autonomi grundare pennor brev till HP aktieägare inför dagens omröstning

Alla ögon är på Hewlett-Packard idag som dess aktieägare samlas för sitt årliga möte i Silicon Valley i eftermiddag, och hett ämne på allas sinnen kommer säkert att autonomi.

Hewlett-Packard nu får stämningar över Autonomi bekymmer, HP: Autonomi hade “allvarliga redovisnings oegentligheter, HP och självständighet: obesvarade frågor, Autonomy s Lynch bränder tillbaka på HP väcker fler frågor, HP ser lika illa en del som Autonomy, HP: s Troubles Fortsätt, men är den viktig,? Ex-autonomi chef Lynch innehåller försvar mot HP med ny webbplats, HP: s Whitman backar Autonomy “100 procent, Autonomy ansikten färsk värme över pre-HP konton, fd Autonomy VD Mike Lynch lanserar $ 1 miljarder fond

Dessutom, eftersom The Wall Street Journal rapporterade på onsdag, flera av HP: s styrelseledamöter som stagade med det faktum att de kanske inte omväljas efter debaclet som unraveled start i november förra året.

För att hämta, HP avslöjade i sin Q4 2012 resultat uttalande om att självstyrelseinköpskostnaden sin mjukvaruenhet upp till $ 8,8 miljarder kronor.

Stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar, Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT-avbrott, Banking, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Den 26 november, en HP investerare, lämnat in en stämningsansökan vid en federal domstol, i San Francisco, hävdade att den tekniska jätte visste sina uttalanden om sin självständighet förvärv var missvisande, vilket ledde beståndet att falla.

Följande dag, autonomi grundare och tidigare VD Mike Lynch fick, i ett öppet brev krig, över påståenden HP, om “allvarliga redovisnings oegentligheter” som sades ha ägt rum på autonomi före förvärvet genomfördes.

I december, Leo Apotheker, tidigare VD som var vid rodret för HP vid tidpunkten för självstyrelse köpt, svarade att att bolagets styrelse också bör ta ansvar i det här fallet.

Moodys Investors Service, sänkte HP: s långsiktiga kreditbetyg, från A3 till Baa1, vilket är tre nivåer över skräp, med negativa utsikter.

Sedan dess har HP också sänka fler jobb från Autonomy laget integreras i sin programvara division.

Nu lägga bränsle på elden är Lynch senaste öppet brev riktat till aktieägarna, som han publicerade i morse.

I PM, Lynch tar upp många av de spetsiga frågor han har blivit offentligt ber under de senaste månaderna – antingen för att göra HP ta ansvar, skylla från sig själv, eller en kombination av båda.

Här är en kopia av det öppna brevet i sin helhet

Öppet brev från Mike Lynch till aktieägarna i Hewlett-Packard

20 mars 2013

Idag HP kommer att hålla sitt årliga bolagsstämma. Detta möte ger ett ögonblick av ansvar för HP: s styrelse för alla intressenter, och är en lämplig tidpunkt för styrelsen att ta itu med väsentliga frågor.

En viktig fråga för HP: s intressenter är påståendena HP har riktats mot den tidigare ledningen för autonomi i samband med förvärvet av detta bolag, och den därmed sammanhängande nedskrivning på $ 8,8 miljarder vidtas mot aktiefonder. Som medlem av den tidigare ledningen av autonomi Jag har ett gemensamt intresse med aktieägarna i HP (som jag är inte en) med att få till botten med dessa påståenden, att förstå exakt vad som hände i HP relaterad till denna situation och lösa det Så snart som möjligt.

Vi lägger därför fram några frågor som vi tror HP: s styrelse måste svara på bolagsstämma

1. Kan styrelsen lämna uppgifter och bevis för påståendena har riktats mot den tidigare ledningen för autonomi till aktieägarna och de människor som har anklagats, så att alla kan förstå anklagelserna som görs och hur det förhåller sig till beslut och uttalanden styrelsen har gjort? Kan styrelsen bekräfta när det först blev medveten om dessa specifika påståenden? Styrelsen kommer att ge rapporten från PwC som sina påståenden bygger på den tidigare Autonomy ledningen så att denna fråga kan röra sig mot upplösning? Styrelsen kommer också tillhandahålla slutsatser av resultaten av den nyligen utsedda utskott undersöker omständigheterna kring förvärvet?

2. Hur fick HP beräkna nedskrivningen har vidtagits mot autonomi? Flera kvalificerade kommentatorer, inklusive en tidigare redovisningschef för SEC, har ifrågasatt hur de påstådda oegentligheter i självstyrelse redovisning skulle kunna generera en så stor nedskrivning. Hur stor del av nedskrivningen var relaterad till operativa resultat av Autonomy efter förvärvet?

3. Har HP närma Storbritannien Takeover Panel i något skede i ett försök att upphäva sitt erbjudande att köpa Autonomy innan den är klar? Om ja, vad var anledningen till det gav och varför var detta väsentlig förändring av uppfattning inte kommuniceras till aktieägarna?

4. Den tidigare ledningen av autonomi började varna Ms Whitman redan i december 2011 till betydande problem med integrationen av autonomi i HP att negativt påverka dess prestanda. När började Ms Whitman erkänner att autonomi inte utförde mot förväntningar? Varför detta inte meddelas aktieägarna vid den tiden?

5. Kommer HP åtar sig att bete sig på ett öppet sätt för att ge information om dessa påståenden och de rättsliga processer som har satts i rörelse? Detta inkluderar inte pre gripa meddelanden från tillsynsmyndigheter och inte vänta långa perioder för att lämna ut information.

Vi fortsätter att avvisa anklagelserna mot oss av HP och anser att det är av intresse för alla parter att dessa frågor tas upp direkt av styrelsen så denna fråga kan lösas så snabbt som möjligt. HP har agerat på ett aggressivt och ovanligt sätt i hela denna episod, gör mycket skadliga offentliga anklagelser utan att någon bevisning, antingen till allmänheten eller till de människor som de har anklagade.

Som vi har sagt tidigare, tror vi problemet med Autonomy förvärv av HP ligger i misskötsel av denna verksamhet av HP under sitt ägande, vilket gör det omöjligt för autonomi att leverera på HP: s förväntningar. Autonomi räkenskaper var fullt granskats av Deloitte under den aktuella perioden och Deloitte har bekräftat att det genomförde sitt revisionsarbete i full överensstämmelse med reglering och professionella normer. Vi vägrar att vara en syndabock för HP: s egna tillkortakommanden.

Dr Mike Lynch

För om HP och autonomi på hemsidan

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar