ACORN lanserade ropa Australian cyberbrott

Australiensare som vill rapportera ett brett spektrum av online brottslig verksamhet kommer att kunna göra det genom en ny one-stop webbplats som inrättats av den australiska regeringen, känd som den australiska databrottslighet Online Reporting Network (ACORN).

ACORN har utvecklats av CrimTrac och kommer att ledas av den australiensiska brott kommissionen, vilket gör att australierna att rapportera så kallade it-brott, inklusive dataintrång, identitetsstöld, olagligt innehåll på nätet, och systemattacker.

Vid tillkännagivandet platsen i dag, sade justitieminister Michael Keenan att webbplatsen kommer att vara ett säkert sätt för australier att rapportera brott, och kommer då att göra det möjligt för regeringen att passera på undersökningen till relevant statlig eller federal brottsbekämpande myndighet.

“Ingen enskild jurisdiktion kan ta itu med det i isolering. Det kräver en samordnad nationell svar”, sade han vid CeBIT GovInnovate konferens i Canberra på onsdag.

Acorn [kommer] samla och aggregerade uppgifter om it-brottslighet på ett sätt som är helt enkelt inte möjligt för närvarande. Acorn kommer bättre upptäcka stora volymer brottslig verksamhet. Brottsbekämpning kommer att kunna få tillgång till en nationell bild om cyberbrott. Detta kommer att förbättra våra taktiska och strategiska svar.

Regeringen tillbringade cirka AU $ 1,5 miljoner i att sätta upp systemet, och kommer att tillbringa en ytterligare AU $ 930.000 på reklam platsen, sade Keenan.

Det är viktigt att vi skyddar Australien digitala ekonomin, som blir en viktig drivkraft för vår ekonomi och leverantör av jobb.

Det kommer inte som regeringen har infört tre “trancher” av lagstiftningen öka brottsbekämpande organ befogenheter att samla in data och undersöka online-brott. Den tredje och, mest kontroversiella “delen, kommer att kräva teleoperatörer att behålla en än så länge odefinierad mängd kunddata för två år Keenan idag förnekade att tvinga mer än 200 australiensiska Internetleverantörer att bevara sådana uppgifter skulle göra Australien a. större mål för cyberbrott.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Quantum computing kan ha gjort mål i Australian forskningsfinansiering runt, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

På tisdag kväll, representanthuset antagit lagstiftning lätta upp rapporteringskrav för australiska telekommunikationsföretag. Regeringen gjorde en ändring, dock, och övergav planerna på att, sluta kräva operatörer att rapportera när myndigheter gör förfrågningar om lagrade kunddata, enligt teleavlyssning och Access lagen.

Att behålla detta krav kommer att ge större insyn i antalet förfrågningar varje år som operatörer får för kunddata. Justitiekanslern årliga redovisning av antalet förfrågningar endast detaljer antalet förfrågningar gjorts, inte antalet telekommunikationsföretag, och konton påverkas av varje begäran.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters