Låt inte FN stjäla Internet

Titta, jag är allt för FN så mycket som nästa kille. Jag tror starkt på idén om nationer, att alla arbetar fredligt tillsammans, genomföra USA: s agenda. Okej, jag halv skojar. Men när FN börjar lyssna på särskilt anti-frihets regimer och börjar skjuta för sin egen, i synnerhet anti-Internet och anti-frihet agenda, jag är inte längre en glad sommarlägret.

Jag är för närvarande en mycket inte glad sommarlägret.

Problemet är att vi (och jag ska gå tillbaka till definitionen av “vi” i en sekund), inte har samma värden som många nationer i FN. Kina, till exempel, vill kontrollera vad webbplatser sina medborgare kan besöka. Ryssland, vacklande mellan spirande (och något out-of-control kapitalism) och old-school sovjetisk stil totalitarism, vill FN att styra hur IP-adresser tilldelas. Egypten, som en gång var något av en amerikansk allierad, men är nu uppenbarligen under muslimsk fundamentalist kontroll, försökte stänga dess folk helt ur Internet under en kontroversiell val.

Saken är att vi – och här jag hänvisar till Internetanvändare, det “vi Internet” -konceptet jag har talat om tidigare – vi inte kan tillåta Internet för att vara stulen från under oss.

Det är i huvudsak vad FN: s internationella teleunionen (ITU) försöker göra.

Hur de är försöker detta är genom att göra en maktövertagande för VVS som kör Internet. Idag är olika aspekter av den underliggande Internetinfrastruktur styrs av lösa grupper av allierade datanörd och industri, med ett visst inflytande och finansiering av olika statliga och ideella organ.

Ändringar grundläggande Internetinfrastruktur uppnås mer av en Internet-ålder stad möte än av en föreskrivande styrelse bestående av nationella företrädare. Nationella agendor är nästan alltid sekundär, medan internetfrihet är alltid i främsta rummet.

Det är i dag. Men om FN tar kontrollen, kommer att all förändring.

Varför senatens nätneutralitet miss är så mycket mindre nyheter än det borde ha varit, Tankeväckande kommentarer från webbplatsen läsare på Nätneutralitet, Nätneutralitet? . Mer som kastrerad neutralitet, FCC: s tar en annan körning på nätneutralitet: bra eller dåligt, Internet kommer inte alltid att vara anonym: ITU, Block nätneutralitet i nya internetregler, FN uppmanade

Regimer kommer att finna det mycket lättare att låsa sina befolkningar från Internet. De hittar det mycket lättare att blockera vissa typer av trafik. De hittar det mycket lättare att kräva tullbetalningar eller ens ut-och-ut mutor från enskilda Internettjänster och enskilda webbplatser.

Här i USA, där vi redan kämpar för nätneutralitet i den mobila rymden mot företagens (och ofta anti-användare) intressen leverantörer som Verizon och AT & T, kan FN: s kontroll av Internet ger operatörer en fotfäste mot ohämmad fri kommunikation.

Så hur är allt detta händer?

Det är ett möte planerat i december av ITU där de avser att rösta i dessa frågor. Eftersom många ITU medlemsländerna är för regimen stabilitet och mot frihet, de är ganska troligt att rösta för överföring kontroll Internetinfrastruktur bort från vår nuvarande techie kommitté struktur och ordning baserad styrning.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

De skulle kunna göra det också. Det är ett begrepp i internationell rätt som kallas “BÖNFALLANDE reglering.” BÖNFALLANDE regler är förslag (som “inte kör med sax”) som ibland har laga kraft. I grund och botten, FN undertecknat fördrag accepterar att följa FN: s lagar, men samtidigt fördragen ofta falska av enskilda lagar i varje land, som standard de flesta nationer väljer att följa reglerna.

Det är en mycket Roundy-Bouty sätt att säga att om FN säger att det blir att göra något, Amerika kommer ofta – men inte alltid – spela med.

Detta ITU plan – och, i författarens ödmjuka åsikt – alla former av filtrering Internetinfrastruktur som bryter mot nätneutralitet, är fundamentalt farliga för Internet som helhet. Om ITU tillåts få tillsynen över Internet, kommer enskilda internetanvändare och datanörd som vet hur man kör den inte längre har en röst.

Istället kommer de människor som kör Internet vara politiker – och ofta politiker från ovänliga foreigh nationer, nationer som inte gör det faktiskt som själva existensen av Internet.

Tänk på det här sättet. Internet är den ultimata disintermediating teknik. Det är också den ultimata Empowering Technology. Vissa nationer är tillräckligt starka i sina värderingar och sina lagar för att vill att deras medborgare att ha en röst och ha befogenhet. Många nationer inte.

Om ITU tar kontrollen över Internet i december, kommer de att ta Internet från röster frihet och ge den, lock-lager-och-IP-adresser till de nationer som skulle föredra att antingen döda den, eller omforma den till ett annat verktyg för statlig kontroll.

Jag kan inte ge dig ett enkelt svar lösning för hur man kan stoppa denna sak, men ett bra ställe att börja är genom att skriva din Congress-nötkreatur eller kontakta Electronic Frontier Foundation.

Internet tillhör oss folket. Låt oss inte ge upp till totalitära regimer som Kina och Ryssland. Annars, vad vi valde att säga kan vara … [raderas av STATE].

UPPDATERING: Fast namn ITU. Även fast stavningen av “sax”, eftersom, ja, inte stavningen hjärnan verkar inte slås på igen förrän tredje cuppa joe.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund