Kina pinnar med hårdföra inställning till online-rykten

Kina kommer att fortsätta med sin “hårdföra” hållning mot spridningen av online-rykten även efter att ta bort mer än 210.000 online-tjänster och stänga 42 webbplatser sedan mitten av mars.

China Daily rapporterade på fredagen att de lokala myndigheterna kommer att förbli vaksamma i övervakningen av webben för att sålla ut på nätet rykten och straffa de som skapar “falsk information” som citerar Liu Zhengrong, en hög tjänsteman med staten Internet Information Office.

Han noterade att falska uppgifter och online rykten som sprids via Internet, särskilt på mikrobloggar, har “skadat samhällsordningen och invånarnas vardag”.

“Vad vi har gjort och kommer att göra är att se till att invånarna kan veta vad de vill veta, säga vad de tycker och övervaka vår ledning på ett tillförlitligt och användbar nätverksmiljö”, tillade han.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Den officiella höll inte också att Internet kan själv polis mot dessa falska uppgifter, säger att människor inte kan skilja sanning från fiktion och skulle kräva regeringar och webbföretag för att vidta åtgärder.

Hans kommentarer kommer efter en Kina-baserade icke-statlig organisation Internet Society of China (ISC) uppmanade webbföretag för att visa mer “självdisciplin” för att hjälpa utrota spridningen av online-rykten.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst