Google I / O 2015: Google satsar maskininlärning kan skapa en kant med Android, program, moln

Google satsar på att det kan ingjuta maskininlärning hela dess olika moln och mobila produkter för att skapa en fördel gentemot Apple och andra konkurrenter.

Oavsett om det är lanseringen av Googles nya fototjänst, Google Nu eller den nya Android verkar maskininlärning att vara en framväxande gemensam tråd.

Google rullas ut Google Foto och differentiatorn kommer att söka och maskininlärning att kategorisera dem.

Planen med Google Foto är att sökandet jätte kommer att skapa ett hem för foton och videoklipp och använda maskininlärning att “göra minnen inte hantera dem”, säger Anil Sabharwal, chef för Google Foto.

Allt detta maskininlärning datorkraft kommer att förlita sig på Googles datorer och molninfrastruktur. Google är inte den enda i maskininlärning spelet — IBM, Microsoft och en uppsjö av andra spelar i utrymmet — men sökandet jätten har räckvidden att tekniken vanliga, även om den finns i bakgrunden.

Den andra maskininlärning pjäs är vad Google gör med Google Nu, som är sprut att vara mer aktuell. Google hoppas att engagera kunder med en röst begäran om ett namn.

Google Nu är också lägga till en On Tap funktion som fungerar som en hjälp mig knapp. Den naturliga språk syftar till att ge användarna sammanhang och svar snabbt.

Du kan se där Google är på väg. “Vi har byggt upp ett naturligt språk motor, men vi har också byggt upp detta kraftfulla sammanhang motor, och vi förstår mer än 100 miljoner platser”, säger Aparna Chennapragada, chef för Google Nu.

Allt detta är möjligt eftersom Google har förbättrat sin noggrannhet taligenkänning från en 23 procent ord fel i 2013 skattesats på 8 procent i dag.

“Vi har den bästa investeringen i maskininlärning under de senaste många år”, säger Sundar Pinchai, Senior Vice President på Google. Maskininlärning och djupa neurala nät är inte exakt nya, men Pinchai gjorde så att Google har spenderat sin träningstid.

Vad såg ut som en enkel fråga, förstod vi röst, vi gör naturliga språk “, sade han.” Anledningen till att vi kan göra allt detta är på grund av de investeringar vi har gjort i maskininlärning.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Google I / O

De nya funktionerna i Android N, Google spelar social catch-up (igen), Big bet: Maskininlärning, kommer AI att vinnande formel, Google pålar trycket på Apple, Googles startsida fattar avser Amazon Echo, Inside Android Wear 2,0; Android studio 2,2 går förhandsgranskning

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin