Google förnekar israeliska YouTube övervakning deal

Google har förnekat att det gjort en överenskommelse med den israeliska regeringen för att hjälpa till att övervaka YouTube-videor som uppmanar attacker mot israeler, säger dess möte med ministern var rutin.

Enligt en tidigare uttalande från UD, Googles chefer träffade förra veckan med Israels vice utrikesminister Tzipi Hotovely och enades om att införa en mekanism där de skulle gemensamt övervaka online-aktivitet, inklusive YouTube-videor uppmuntrande attacker mot israeler.

Men Google på måndagen förnekade att det hade gjort någon sådan affär.

Mötet mellan Hotovely och Googles ledande advokat för den allmänna ordningen, Juniper Downs och YouTube vd Susan Wojcicki var bara “en av många som vi har med politiska beslutsfattare från olika länder för att förklara vår politik på kontroversiella innehåll, flagga, och ta bort”, en Google talesman till AFP.

“Den israeliska UD har korrigerat sitt ursprungliga tillkännagivande, som av misstag föreslog det hade funnits ett avtal med Google för att upprätta en mekanism för att övervaka online-material”, talesman till.

Utrikesministeriet har sedan uppdaterat uttalande på sin webbplats för att återspegla detta, men ministeriet talesman Emmanuel Nahson sade den israeliska regeringen förblir “extremt tacksam för goda relationer med Google”, vilket tyder på att de två enheterna fortfarande kommer att arbeta tillsammans för att flagga och ta bort “farlig” material.

“Vårt gemensamma mål är att ta bort farliga uppvigling till våld på sociala medier,” regeringen talesman sade.

Vi har fullt förtroende för Google team som arbetar med detta avlägsnande.

Mer än 100 palestinier och 17 israeler har dödats under de senaste två månaderna i stickande, skytte, och bil ramma attacker, med den israeliska regeringen pekar mot nätet inlägg och videor som en orsak till uppvigling.

Google har en stark närvaro i Israel, efter att ha köpt israeliska samåkning start Waze 2013 för $ 1 miljard dollar. Waze och Google lanserade sedan en match-making service för pendlare kallade RideWith i juli i år, som förbinder förare med passagerare som har liknande dagliga rutter till och från arbetet.

Waze ger redan den israeliska regeringen med uppgifter som en del av ett system som kallas “Connected medborgare”.

Projektet, som även inbegriper lokala myndigheter i New York, Jakarta, Rio de Janeiro, Barcelona, ​​San Jose, Boston, Florida, Utah, och Los Angeles, ser Waze handen över anonyma crowdsourced realtid trafikdata.

med AAP

? Perth cop nås begränsad dator

? Koreanska Högsta domstolen ex-Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Säkerhet;? Perth cop nås begränsad dator, Legal;? Koreanska Högsta domstolen fd Samsung anställd leukemifall inte arbetsrelaterad, Enterprise Software;? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL, Banking, Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna

? Linus Torvalds “hatkärlek med GPL

Google vill garanterat förhandling skydd mot Australiens storbankerna