Google Fiber ställer siktet på Chicago, Los Angeles

Fram till nu har Google Fiber följt mer av en indieband väg, rita tur stannar mindre storstadsområden från Provo, Utah till Austin, Texas.

Nu är revolutionerande hög hastighet bredband kollat ​​de stora städerna – särskilt i Los Angeles och Chicago.

Google Fiber för Austin får tjänsteman som preps att anpassa sin höghastighetsbredband service till SxSW värdstad.

Innan någon blir för upphetsad, är Silicon Valley jätte enkelt testa vattnet genom att utfärda vad Google Fiber laget beskrivs i ett blogginlägg på tisdag som en inbjudan att distribuera sin gigabit Internet-teknik.

Jill Szuchmacher, chef för Google Fiber Expansion, betonade start scener i både metropoler, som hon noterade har en sammanlagd befolkning på mer än sex miljoner människor.

Som vi har utforskat föra Fiber till andra tunnelbanor över hela USA, har vi arbetat med att förfina vår checklista och förbereda för att bygga vårt nätverk på olika platser “, skrev Szuchmacher.” Nu är vi redo att använda samma process för att arbeta med två av de största städerna i landet.

Szuchmacher strök också mångfalden i dessa start scener utöver tech, spela upp några av de branscher kända för båda städerna, såsom underhållning och mode i Los Angeles och musik och finans i Chicago.

Ändå upprepade hon att Google inte har lovat och kan inte garantera att det kommer definitivt att distribuera Fiber över någon av dessa två städer.

Fiber är redan gör vågor i södra Kalifornien som i närheten Irvine och San Diego båda lyfts fram som potentiella framtida platser i september.

Det var i hälarna på nyheten att Fiber förberedde sig för sin största utbyggnaden ännu i San Antonio, en stad med cirka 1,4 miljoner invånare.

Innan San Antonio, har Google Fiber varit igång i tre städer – Austin, Kansas City och Provo – med expansionsplaner fortfarande uppradade för fem mer i Salt Lake City, Nashville, Atlanta, Charlotte och Raleigh-Durham. Ytterligare potentiella platser på Docket inkluderar San Jose, Portland och Phoenix.

Bild via Google

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”