Google, Facebook och Microsoft fortfarande inför juridiska problem över innehåll

Genom 2011 och 2012, har de indiska domstolarna och politik höll advokater populära tech företag som Facebook, Yahoo, Google och Microsoft ganska upptagen. Som det visar sig, är i början av 2013 inte annorlunda. En snabb resumé av saker så långt

De nya omgångar av kallelse är en del av det pågående fallet sedan 2011 och utfärdades på grundval av kommentarer från Facebook Indiens råd. Enligt rapporten från Business Today, Facebook Indien hävdade att de företag som anges i det ursprungliga klagomålet grundas från Indien och som sådana ska skickas meddelanden. Han påpekade vidare att Facebook ordförande (Mark Zuckerberg), en av de anklagade, bor i Kalifornien och bör tillkallas via officiella kanaler.

Google Indiens försvar gjorde samma argument om att kallelsen mot Orkut, Googles YouTube var felaktigt serveras i deras lokaler.

Den complaintant advokat sade att han skulle be utrikesministeriet att delvier kallelsen. Baserat på denna domstol riktade de anklagade att presentera sig personligen i mars. Inte överraskande, är det hela en ganska komplicerad. Försvaret ville utfrågningarna i Delhi domstolen att ajourneras eftersom ärendet också hörs i High Court.

Stävja sociala medier webbplatser är allvarligt diskuteras av politiker och byråkrater av flera skäl. Indien är ett mångskiftande land och med tanke på de röstbank politik i landet och sociala medier förmåga att ansluta med världen, kan det vara farligt. Det enskilda fallet mot flera teknikföretag kommer att fortsätta i flera domstolar och kommer att vara av föga intresse om regeringen stiftar lagar för att stävja webbplatser.

Företagen har anklagats för några allvarliga anklagelser som undergräver nationell integritet och främja klass fiendskap.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT

Indiska prop. piggy ryggen religion att censurera nätet, efter Facebook och Google svarar IT minister backtracks på pre-screening innehåll, Twitter kunniga politiker Shashi Tharoor väger in på Indiens hot att förbjuda sociala nätverk, Nuvarande indisk lag och kryphål på användargenererat innehåll, Yahoo och Microsoft inte är under kontroll för sociala medier censurering, Case mot sociala webbföretag strömlinjeformade

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, start-ups, Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det, IT prioriteringar, Cognizant reviderade intäkter vägledning skickar rysningar genom indiska IT