Google betalar dig att hitta Android säkerhets buggar med nytt program

Google på tisdagen lagt till en ny insats som betalar dig när du hittar ett säkerhetsproblem i Android. Varje kontrollerbar fråga i den nya Android Security Rewards program kommer att betala ett minimum av $ 500 med den totala belöningen nå $ 8000 i vissa fall.

Android Security bonusprogram kompletterar och är skild från Googles Patch belöningar, ett liknande initiativ som gäller att välja open source-projekt.

För nu är Google bara gör Nexus 6 telefonen och Nexus 9 tablett som berättigar till de nya säkerhets belöningar men säger att det kan utöka listan över tiden.

Företaget börjar med de senaste Nexus-enheter för att stärka säkerheten och överklagande av dem. Google säger Nexus är “den första stora raden av mobila enheter för att erbjuda ett pågående sårbarhets bonusprogram.”

Bortsett från att söka individer att rapportera säkerhetsproblem med Android, Google ser också till forskare. Det kommer att ge de största belöning utbetalningar till dem som kan visa lösningar till Android kärnsäkerhetsfunktioner, såsom ansökan sandlådor.

Medan en $ 500 belöning inte låter som mycket, kan dollar lägga upp. Google betalat ut mer än $ 1.500.000 förra året till dem som rapporterade säkerhetsfrågor och bugg i Chrome och andra produkter från Google.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Samsung skjuter Android 5.1.1 uppdatering till Galaxy S6, S6 Edge-telefoner, Google rabatter Nexus 6 av $ 150: Perfekt för pappor, Project Fi och Android M, Google lanserar Project Fi: En lön för det du använder röst- och datatrafik

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund