Google Analytics Review

Tidigare känd som Urchin från Google är Google Analytics nu en ledande, och gratis, verktyg för att hjälpa företag och privatpersoner använder prestandauppgifter för att förbättra sina marknadsföringskampanjer och webbplatser. Samt erbjuda viktig information såsom unika besökare, sidvisningar, besökare plats och tid spenderas på plats, Google Analytics kan marknadsförare att avgöra vilka sökord lockar flest besökare till sin webbplats och som e-postkampanjer skapa fler kunder.

Google Analytics ger online marknadsförare och publicister tillgång till kraftfulla webbanalys för att hjälpa dem att bättre förstå vad deras kunder eller läsare vill. Även om dess funktioner är ganska standard (du kan ganska mycket få samma resultat genom att använda OneStat eller SiteTracker), är Google Analytics astraightforward att använda och är helt gratis. Den enda nackdelen är att – som med alla Googles programvara – Google Analytics har inte den vackraste av gränssnitt.

Google Analytics ger en användbar (och gratis) verktygen för att analysera trafik till din webbplats, men det är gränssnittet är typiskt gediget.

Att få mjukvaran som arbetar på din webbplats behöver du bara placera unik spårningskoden omedelbart före taggen på varje sida du planerar att spåra. Livet är mycket enklare om din webbplats använder en mall, eftersom du bara kan infoga koden en gång för att täcka hela din webbplats. Om din webbplats är databasdriven, måste du infoga spårningskoden på sidan index.php eller motsvarande (standard.php, index.cfm, till exempel).

Du bör också notera att en webbsida som innehåller ramar kommer att generera flera sidvisningar – en för användning av andras sidor (som antingen innehåller en FRAMESET eller IFRAME-tagg inom HTML-koden) och en för varje sida som visas i en ram. Som ett resultat kan sidvisningar vara något uppblåst. Även om en sida på din webbplats bara visas som en ram för en annan sida, bör du ändå märka den med hela spårningskoden. Om en besökare kommer till sidan via en sökmotor eller en direktlänk från en annan webbplats och sidan inte innehåller spårningskoden, remiss, sökord och / eller kampanjinformation från källan att gå förlorade.

Den enda ändring som du behöver göra för att koden är att uppdatera “xxxx-x” med ditt eget kontonummer för Google Analytics, som sedan personalises spårningskoden. När du har slutfört detta steg börjar Google Analytics samla in trafikdata och användbar information ska visas i dina rapporter inom 24 timmar. Med detta sagt, det finns några scenarier som kräver fler uppdateringar av spårningskoden på alla dina sidor. Dessa inkluderar spåra flera domäner i en profil (till exempel, en huvudsidan samt en säker affärsplats), spårning mer än en underdomän i en profil, och spårar flera domänalias. För dessa fall kan du behöva behöver hjälp av en webbutvecklare.

För AdWords-annonsörer kan Google Analytics för närvarande importera kostnadsdata från AdWords-kampanjer. Google Analytics kan du också skapa mål och kanaler – användbara funktioner om din webbplats är utformad för att leda besökare till en viss sida, såsom ett köp eller e-registreringssidan. Ett mål är en webbsida som besökare kommer till när han eller hon har gjort ett köp eller slutfört en annan önskvärd åtgärd, t.ex. en registrering eller nedladdning, en kanal utgör vägen som du räknar med att besökare tar för att nå målet. Definiera dessa sidor kan du se hur ofta besökare lämnar mål (och vart de går i stället) och värdet av målet – det vill säga, åtkomstomräkningskurser och det ekonomiska värdet av den trafik du får. Varje profil kan ha upp till fyra mål, med en definierad kanal för varje. Förresten, kan du officiellt lägga till upp till 50 språk profiler. Varje profil motsvarar i allmänhet en webbplats.

Google Analytics kan hjälpa dig att förbättra de flesta aspekter av marknadsföring på nätet – från att välja och bjuda på effektiva sökord, att fastställa de mest relevanta erbjudanden i e-postkampanjer, att optimera webbdesign. Genom att agera på denna information, kan företag av alla storlekar att locka fler besökare, omvandla fler möjligheter till kunder, och förbättra den totala avkastningen på deras investering i marknadsföring. Google Analytics är enkelt nog för företag nya för webbanalys för att komma igång snabbt, och sofistikerat nog för de mest avancerade online-marknadsförare. Alla rapporter, tabeller och diagram kan visas direkt via Googles webbplats, men du kan även hämta dina data i XML, CSV, PDF eller TSV-format – perfekt för bränning av viktiga data till marknadsdirektör eller chef. Naturligtvis kan du också skicka e-post rapporter.

Integration med Google AdWords innebär att användare av Googles allt överskuggande annonsplattform kan komma webbanalys från ett nytt gränssnitt i sina AdWords-konton. Google Analytics märker automatiskt nyckelord måladresser (vilket sparar tid och minskar risken för fel), och importen kostnadsdata för avkastningsrapporter (för snabb installation och enkel att använda). Google Analytics kan också spåra resultaten av alla online marknadsföringskampanj, inklusive bannerannonser, hänvisningslänkar, nyhetsbrev och organisk och betald sökning.

Google Analytics körs på samma infrastruktur som driver Google.com computing, så det kan stödja kraven från en webbplats, från dem med några besökare i veckan till flera miljoner. Mycket som det gjorde med webbsökning, Google har gjort webbanalys enklare och mer lättillgängliga. Gratis online-support är tillgänglig och företag kan få anpassa eller avancerad integration från Google-representanter och välj Google servicepartners. Du kan inte riktigt gå fel.

Google Analytics är inte perfekt, men. En hel del av annonsfiltreringsprogram och tillägg (t.ex. Firefox Adblock och NoScript) kan blockera dess spårningskoden, vilket förhindrar trafik och användare från att spåras. Dessutom kommer vissa sekretess nät mask en användarens verkliga läge och presentera felaktiga geografiska data. Vissa användare har inte JavaScript-aktiverad / kapabel webbläsare, eller stänga av funktionen. Dessa begränsningar påverkar endast en liten andel av besöken. Den största inverkan på data noggrannhet kommer från att blockera Google Analytics-cookies. Om cookies inte ligger i användarens webbläsare kan Google Analytics inte samla in data. För att vara rättvis, dessa begränsningar påverkar alla webbanalysverktyg som samlar på plats besöksdata med hjälp sidtaggarna.

Google Analytics är inte avsedd att ersätta jättarna i webbanalys industrin som WebTrends. Men vad det gör är att ge mindre e-handel och andra webbplatser en välbehövlig inblick i hur en webbplats är – eller inte – arbetande. Även förmågan att upptäcka de sökord som driver användare till din webbplats är ovärderlig. Om du är försiktig med Google veta allt om ditt företag och din webbplats, Google Analytics är inte för dig. Men för de flesta är det en användbar allierad i en utmanande konjunktur.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator