Gartner: Office politik dödar IT-projekt

De flesta IT-misslyckanden drivs av dolda dynamik i samband med politiska, organisatoriska och kulturella frågor. IT felfrekvens förblir höga just därför dessa faktorer är svåra att mäta, kvantifiera, förstå och hantera.

I en nyligen genomförd Gartner Symposium session, analytiker Tina Nunno talade om betydelsen av office politik bidra till misslyckade IT-projekt. Från beskrivningen av Nunno session

Även teknik kan installeras, konfigureras och pensionerade, är graden av komplexitet minimal i jämförelse med de komplexa politiska situationen varje CIO måste möta.

Ian Grant från Computer Weekly närvarade vid mötet och bloggade

CIO konkurrerar med sina kollegor i andra delar av verksamheten för kontroll, resurser, status och makt. Varje och alla dessa är potentiella krutdurkar för oförsiktiga CIO eftersom förändringar i dessa områden indikerar vinnare och förlorare, säger Nunno.

Nunno rekommenderade CIO ta en titt på Machiavelli, vars Prinsen, en handbok om hur man förvärva och hålla strömmen har sängläsning för ledare sedan Lorenzo Magnificent, för vilka det skrevs.

“Det är ofta i en svår situation, eftersom vi korsar hela organisationen”, sade hon. Denna vidsynthet innebär CIO vet ofta bättre vad som händer än sina kollegor, och detta kan leda till svartsjuka och negativt beteende, sade hon.

Projektet FEL ANALYS

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Politik är den dolda dödsorsaken för IT-världen och Nunno korrekt hävdar att CIO: er bör bli mer känsliga för politisk nyans. Dock är Prinsen knappast en modell för att skapa hälsosamma politiska miljöer där framgångsrik IT kan frodas. Här är Wikipedia kommentar om Machiavelli (min kursivering)

Oavsett Machiavelli egna avsikter (och de förblir en fråga för en livlig debatt), hans namn blev synonymt med hänsynslösa politik, bedrägeri och strävan efter makt på något sätt.

CIO bör komma ihåg Prinsen är en guidebok till individuell överlevnad och dominans, det är inte ett verktyg för att skapa samarbetsorganisationer, som framgång i dagens värld kräver. Läs Machiavelli som en bakgrund guide för att förstå politiska dynamiken, men inte lita på den för att uppnå framgångsrika IT-projekt.

Dessa fyra punkter är avgörande för att uppnå framgångsrika IT-projekt. Undersök de flesta misslyckanden och du hittar problem i många av dessa områden.

[Bild via rjgeib.com.]

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst