Fem anledningar till varför du bör glömma BlackBerry

Research in Motion, BlackBerry tillverkaren, friade hjärtan och sinnen den yngre generationen med sina affärs stil telefoner. Men som för sent, verkar det kanadensiska företaget att vara på ett sjunkande skepp.

Från produkt förseningar operativsystempullbacks: företaget förlorar kunder till förmån för andra, mer populära mobiltelefoner, som Android och iPhone.

Trots många tidigare påståenden – det är dags att inse fakta. BlackBerry är på sista versen.

Det är dags att ta en titt på BlackBerry varumärket och där det har kommit till, och varför du bör tänka två gånger om att förnya din BlackBerry kontrakt, eller ens starta en i första hand.

Men nuvarande OS 7 telefoner var vid ett tillfälle lovade att vara QNX baserad, men detta har ännu inte skjuts till senare versioner. I huvudsak, vad du får om du köper en ny OS 7 telefonen är vida samma egenskaper och funktioner som äldre telefoner – med några smärre tillägg som knappast kräver en långsiktig telefon kontrakt.

De nya BlackBerry Torch telefoner – en är enbart beröring medan den andra har ett tangentbord, men inte få mig igång – försöker efterlikna iPhone framgång med sin pekskärmsteknik.

Men vad Research in Motion och andra har ännu inte inse, är att iPhone pekskärm erfarenhet är allt annat än makalös. Touch-skriva på iPhone kan suger jämfört med en fysisk mini-tangentbord, men BlackBerry touch typing är ännu värre.

Men ju mer Research in Motion kämpar, och “Osbourning försäljning fråga som den måste övervinna, kommer utvecklare välja bättre plattformar för att bygga vidare på. I slutändan kommer detta att leda till ytterligare lösgörande med slutanvändarna.

10 skäl till varför BlackBerry Torch fick skickas tillbaka, Öppet brev till RIM: New Blackberrys har lite spänning, i en strävan efter relevans RIM introducerar nya BlackBerry-telefoner, Research in Motion: Har Playbook R & D äventyra dess superphones, RIM: s gåta: Övertygande dig köpa en BlackBerry 7.0-enhet, BlackBerry OS 7: Hur man Osborne din smartphone försäljning, CBS News: Blackberry tillverkaren att skära 2.000 jobb, delar COO jobb

Till skillnad från IOS, finns det fortfarande ingen inbyggd videosamtal funktionen eller Facetime motsvarande för BlackBerry. Hårdvaran är bra, men enheterna är fortfarande alltför corporate-fokuserad.

Å andra sidan, medan BlackBerry excel inom push email, är detta knappast något att hoppa och skrika om nuförtiden. Fortfarande saknar grundläggande HTML e-postinnehåll och dålig surfning jämfört med sina konkurrenter, inte konstigt att yngre mycket blir alltmer förtvivlad med BlackBerry.

Men nu att Facebook Chat har äntligen gjort sin väg till alla moderna efter OS 5-enheter, som behöver BlackBerry Messenger när den har bara en bråkdel av din totala vänner?

En gång flaggskeppet funktion för Generation Y, BlackBerry Messenger har gjorts nedlagda av en ledande konkurrent.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

 innehåll

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund